• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 21 °C

Süha Alnıtemiz'i kaybettik

Süha Alnıtemiz'i kaybettik
Türk turizminde İremtur markasıyla bir çok yeniliklere imza atan, yenilikleriyle bir çok turizimciye örnek olan Süha Alnıtemiz'i kaybettik.

İSTANBUL- Türk turizminde kurucusu olduğu İremtur markasıyla bir çok yeniliklere imza atan, “Ters Kepçe” adlı kitabında yaşadıklarını yazan, son dönemde ise “Gezgin Damaklar” projesiyle FHK Turizm bünyesinde harikalar yaratan, turizme bir çok değer katan Süha Alnıtemiz’I kaybettik.
Süha Alnıtemiz, Zincirlikuyu Camii'nde Pazartesi Günü (23 Mart) öğlen vakti kılınacak cenaze namazından sonra Aile Kabristanı'nda toprağa verilecektir. Tunizm camiasının, yakınlarının ve sevenlerinin başı sağolsun ve değerli turizmciye Allah rahmet etsin.

ozkan-suha.jpg

turkiyeturizm.com olarak değerli arkadaşımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. 

gezgin-damaklar.jpg

Ters Kepçe adlı kitabırda “'Janeiro'yu da gördüm, Metris'i de. Görkemi de yaşadım, iflası da... Havyarın da tadını bilirim, tabanca namlusunun da...Adım Süha, soyadım Alnıtemiz” diyor.
Türkiye’de iç turizm pazarının ilklerinden ve bir dönem sektörün en büyüklerinden olan İrem Tur’un kurucusu ve eski sahibi Süha Alnıtemiz, sektörel deneyim ve anılarını bir kitapta topladı.

tourismo-grup.jpg
Tourismo'nun "İlkler ve İzler" gecesinde turizmcilerle son kez birlikte oldu

suha-alnitemiz-ters-kepce.jpg

HAYATTA OLUP HER ŞEYI YAŞAMıŞ EN TECRÜBELI TURIZMCISI BENIM

Ters Kepçe adıyla Ekin Grubu’ndan yayınlanan kitap ile ilgili olarak Süha Alnıtemiz şunları söylüyor:
Tevazuyu “Bir tarafa bırakıp diyorum ki;
"Türkiye'nin, halen hayatta olup her şeyi yaşamış en tecrübeli turizmcisi benim!" Aslında tevazu gösterecek bir durum da yok. Çok şey yaşamışlık var.
Öyle ya; 1962'de turizmciliğe, Türkiye'nin patika yollarını arşınlayarak başladım. Şimdi otoyollardan gidiyorum.
Haberleşmede manyetolu telefon veya telgraf kullanıp 14 sene teleks bağlanmasını bekledim. Şimdi bilgisayar kullanıyor e-mail atıyorum.
Konaklamada; "Türklerle çalışacağıma otelimi tavuk çiftliği yaparım" diyen zihniyetle mücadele ettim. Şimdi ise Türkler beş yıldızlı otellerin baş tacı. Geçmişte; senede bir kaç Bursa, iki Kapadokya bir de Konya Mevlana Turu yapmak Kültür Turları faaliyeti sayılırken şimdi neredeyse yaylalara bile uçak indireceğiz,vs, vs.
Bütün bu gelişim süreci içerisinde, benim de kendi payıma küçümsenemeyecek boyutta öncülüğüm, alın terim ve hırsımın yer aldığı yadsınamaz. Üstelik; Rio De Janeiro'yu da gördüm, Metris'i de. Görkemi de yaşadım, iflası da. Havyarın da tadım bilirim, tabanca namlusunun da.. Türkiye'nin her şeyi yaşamış ve halen hayatta olan en tecrübeli turizmcisi benim! Adım Süha, Soyadım Alnıtemiz.

ÇEMAL KIZILTAN’DAN SÜHA ALNıTEMIZ
Tourismo’nun sahibi ve tursapnet platformunun kurucusu Cemal Kızıltan değerli turizmci Süha Alnıtemiz’e geçtiğimiz günlerde hazırladığı “İlklerve İzler” kitabında yer vermişti ve onu çok çok güzel anlatıyor:
1960'lı yillarda amatorce basladigi yurtici turlar kounusunda bir efsane olan, Club Iremtur markasi ile pek cok ilki yasatan, sektorun hizmet standartlarini sadece yazmakla kalmamis, surekli yukseltmis, bunun bedelini de hic hak etmedigi bir sekilde odemek zorunda kalmis olan degerli buyugumuz, agabeyimiz Suha Alnitemiz'i kaybettik.
Muthis bir insandi, kendi deyimi ile "Rio De janeiro'yu da, Metris'i de gormus, gorkemi de, iflasi da yasamis, havyarin da, tabancanin namlusunun tadini da bilen, Turkıye'nin HERSEYI yasamıs en tecrubeli turizmcisi idi!.. Her takdiri fazlasiyla hak eden, hem magdur, hem de magrur, mustesna biriydi..
Allah gani gani rahmet eylesin, topragi bol, yolu isikli, mekani cennet olsun. Geride kalan kederli ailesine, turizm sektorundeki sevenlerine ve dostlarina bassagligi ve metanet diliyoruz.
Cok uzgunuz, yastayiz, turizm sektoru olarak ona karsi hak ettigi degeri verememis olmanin rahatsizligini yasiyoruz.
Cenazesi yarin kalkacakmis, detaylari birazdan iletecegiz.
Cemal KIZILTAN
Tursapnet Kurucu moderator

EMRE PEKİN: ELMADAĞ, BABİL SOKAKTAKİ BÜROMA GELMİŞTİ...
Öncesinde birbirimizi tanır selamlaşırdık ama ilk gerçek anlamda tanışmamız 1984’te oldu. O yıllar Türk iç ve outgoing dış turizm piyasasında üç büyük firma var, Tura, Duru, İrem Tur (Clıp İremtur değil, o çok sonraları, 1990’lı yılların sonlarında bazı iş kazalarının sonucu marka isminden yararlanmak ve işi sürdürebilmek için yaratılan yeni ve girift bir oluşumdu). Takiben Asya Tur, Eti, Kontuar, Joker, Latin falan geliyor. Biz o yıllarda çok başarılı Uzak Doğu çıkışımız ile yeni, yeni outgoing’de palazlanıyoruz, ama asıl işimiz %90 üzerinde incoming. Bir gün sürpriz bir telefon Süha Bey, randevu istedi, aynı gün geldi, Elmadağ, Babil sokaktaki büroma. Uzun, uzun birçok konuda sohbet ettik. Asıl ziyaret nedeni haksız rekabete karşı müşterek akıl birliği önerisi. Hiç sorunsuz karşılıklı tüm önerilerimizi benimsedik, çok güzel prensip kararları aldık ve hiç bunlardan vazgeçmedik. Ötesinde birbirimizi tanıdık. Gerçi -o sıralarda en büyüklerden iki acente müşterek tur operasyonu ilânına başladığı için, aynı doğrultuda iş yapıyorlar algısı oluşturmamak amaçlı anlaşmamız gereği- hiçbir zaman doğrudan işbirliği yapmadık ama her zaman birbirimizi arayıp akıl danışabilecek bir sıcak ortam oluşturduk. O günün koşulları çerçevesinde tahmin edilemeyecek derecede mütevazı ve her zaman mütebessim. Herkesin bildiği gibi inanılmaz ve çok uzun süren, son derece acılı bir türbülanstan geçti, tek kelime ile değirmende öğütüldü. Aslında -onun deyimi ile- heykeli dikilmesi gereken insanlardık. En son Sevgili Cemal’in 25. Yıl Kutlaması Gecesinde bir arada olduk. Gene son derece mütevazı, gene mütebessim hiç değişmemiş, onca badireye rağmen dimdik ayakta, yakınlarının, sevenlerinin gurur duyduğu bir çınar.
Süha Alnıtemiz… Aynı ismi gibi pırıl, pırıl.
Çok ani oldu bu haber, hiç beklemiyordum, ne çare Kader. Tek tesellim, son otuz küsur yılında dostluğumuzun hiç eksilmeden sürdüğü, kırk küsur yıllık meslek deneyiminin son yıllarını, Sevgili Ferzan Kardeşim sayesinde mutlu geçirdi, son günlerine kadar çok sevdiği işinin başında ömrünü tüketti.
Sevgili Kardeşim, -eğer varsa- mekânın Cennet olsun, nur içinde uyu, tüm sevenlerinin başı sağ olsun…
Emre Pekin




 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.