• BIST 10319.96
  • Altın 2465.437
  • Dolar 32.2606
  • Euro 35.0379
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 8 °C
  • Antalya 18 °C

Skal Marmara'nın ilginç yemeği

Skal Marmara'nın ilginç yemeği
Skal Marmara Kulübü Maltepe Üniversitesi Cumhuriyet Tarihi Kürsüsü başkanı Doç. Dr. Orhan Çekiç’ten Atatürk’ün bilinmeyen yaşamını öğrendiler.
 ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM

İSTANBUL- Skal Marmara Kulübü Bostancı Prenses Hotel"de düzenlediği yılın son yemeğine katılan konuşmacı Maltepe Üniversitesi Cumhuriyet Tarihi Kürsüsü  başkanı Doç. Dr. Orhan Çekiç"in anlatımıyla işgal döneminde İstanbul ve Atatürk"ün bilinmeyen yaşamını öğrendiler.


Doç.Dr. Orhan Çekiç'e Skal bayrağı ile teşekkür edildi

Doç.Dr. Orhan Çekiç, Atatürk'ün doğumunun yüzüncü yılında Birleşmiş milletlere Yunanistan'in teklifi, Rusya'nın desteğiyle 1981 yılının "Atatürk Yılı" olmasının teklif edildiğin söyledi. Önergeye itiraz eden İsveçli delegenin bile "Dünyada bir Atatürk daha olmadığıG görüşüyle bu karara katıldığını belirten Çekiç, "Dünya 1981'i Atatürk Yılı olarak kutladı. Türkiye ise Atatürk 100 yaşında diye kutladı. Atatürk'ü çelişkili bir şekilde izleyen tek ülkeyiz" şeklinde konuştu.



Neşe içinde geçen yemek her zaman olduğu gibi eğlenceli geçti. Dünya Skal"ün Şeref Üyesi İlkay Bener"de esprileri ile yemeğe neşe kattı.


Genel sekreter Zeynep Yılmaz, Bülent Berker'e yemin ettirdi


Başkan Orhon Atameriç Bülent Berker'in rozetini takarken cekete zarar vermemek için zorlandı.

Yemek sırasında yeni üye olan Viaport Oteli"nin genel müdürü Bülent Berker'in üyeliğe giriş töreni yapıldı.  Berker yemin ettikten sonrra başkan Orhon Atameriç rozet taktı ve Skal bayrağını verdi.



Daha sonra İlkay Bener'in eşliğinde hep birlikte Skal denilerek yemeğe geçildi. 


Handan çekimser, Tekin hoca kendini emniyete alıp rezleli Bülent'e arkasını dönmüş. Bakalım yemekten sonra kimlere bulaşacak? Bize kalırsa bu nezle Rize'den ithal. Çünkü Bülent, Rize'ye gitti geldi.

DOMUZ YÜZME BİLİR Mİ?

Bu arada Heybeliada Merit Halki Palas"ın genel müdürü Bülent Hasanreisoğlu burnunu çeke çeke otururken, herkesin “Domuz gribi olmuşsun” şeklinde takılmasına maruz kaldı. Ancak o bunu diyenlere “Grip değil, nezle… Hem domuz gribi yüzmeyi bilmiyor. Siz hiç denizde yüzen domuz gördünüz mü. Adaya gelemez. Bu sadece bir nezle” dedi.


Asbaşkan Murat Yumak kürsüde görevde görülüyor

Bu arada yemekte protokol gereği kürsüde oturması gereken asbaşkan Suadiye Oteli genel müdürü Murat Yumak, kaçıpta gırgır yapanlarını yanına oturmak ve bir sigara tellendirmek için can atıyordu. Bir ara kaçarak masaya oturunca, Bülent Hasanreisoğlu kürsüye seslenerek “Asbaşkanı çağırın yerine otursun” diyerek onu engellemeye çalıştı..


Dilaver Doğru paketi gösterip "Sigarayı Necdet, puroyu ben içiyorum" dedi.

SİGARA İÇENLERDEN 62 LİRA TOPLAYIN

Skal Marmara Başkanı Active Turizm"in sahibi Orhon Atameriç masalara çikolatadan yapılma cezve paketi koyduğunu anons etti. Ayrıca “Ben Alman ekolundenim. Dakik çalışırım. Herkes saat 21.00"e kadar yemeğini hızlı yesin. Konuşmacı konuşurken yemek yemiyelim” dedi.
Hanm olarak Hey Travel'dan Ramela Avetyan ile Setur'dan Handan Topsever bizim masadaydı. Skalite ödülünü kazanan Setur olduğu için Avis'ten Sinan Sinanoğlu ile birlikte kutlamaları kabul ettiler.
Ama Çağla Aydın, Meltem Akalın, Bahar Büyükoğlu, Canan Akşit'inoturduğu masanın reisi belliydi. Herkes talimat üzerine içkisini hızlı içip, yemeğini bitirmeye çalışırken Green Park Bostancı"nın genel müdürü "kızlar masasının amiri” gibi yerleştiği masasında purosunu içmeye başladı. Bunun üzerine başkan Orhon Atameriç, genel sekreter Zeynep Yılmaz"a “İçenlerden tenzilatlı olarak 62 lira topla derneğe gelir olsun” dedi. Dilaver Doğru, “Tabelada sigara içmek yasaktır yazıyor. Ben sigara değil puro içiyorum” diyerek itiraz etti. Ama onu görenler sigaralarını yaktılar. Böylece “dumanaltı” bir toplantı sürdü. Allah"tan Bostancı Prenses Hotel"in klimaları iyi çalışıyordu. Bir anda dumanları çekip ortadan kaldırıyordu. Bu sayede benim gibi içmeyenler rahat etti.



İŞ KONUŞTULAR

Ortadaki masada Dreamhill Oteli'nin genel müdürü Erol Sonay ile Titanic Kartal'ın Satış Müdürü Seher Baysal hep iş konuştular. Onlara 2010'da açılacak Via Port Oteli'nin genel müdürü Bülen Berker'de katıldı.


DreamHill Oteli genel müdürü Erol Sonay, Avis'ten Sinan Sinanoğlu, Seyahat Dükkanı'ndan Savaş Aytaç

Yanlarında oturan Savaş Aytaç'ta bir süre dinledi. İş konuşmaktan sıkılınca eğlenceli masaları dolaşmaya çıktı.



AKICI BİR DİLLE INKILAP TARİHİ

Yaklaşık 1 saat 45 dakika süren konuşmasında Doç. Dr. Orhan Çekiç, İstiklal Savaşı"nın başlama nedenleri, padişahların durumu, Atatürk"ün Samsun"a çıktıktan sonrda yaptıkları ve İzmir"de düşmanı denize döküp TBMM"nin kuruluşuna kadar olan dönemi akıcı bir dille anlattı.
Konuşmasını bitirdikten sonra Skal Marmara üyelerinin yanına oturan Doç.Dr.Orhan Çekiç"e sorular yöneltildi.



AHRET SORULARI MURAT YUMAK'TAN GELDİ

En çok soru soran ve aldığı cevaplardan tatmin olmayan ise Skal Marmara"nın Asbaşkanı Murat Yumak oldu.



Yumak zaman zaman öğretim üyesinin anlatımına itiraz ederek, kendi bildiklerinin doğru olduğunu söyledi. Bunun üzerine Skal üyeleri “Hocam Murat Yumak"a kaç verirsiniz” dediler. Hoca diplomatça bir yaklaşımla “50"nin altında vermem” dedi.



Ancak Murat Yumak"ın itirazları çoğaldıkça hocanın notunu düşürdüğünü görenler “Murat 6"yı kurtardın. Alda soruları bitir” diyerek arayı girdiler. Ancak Murat ısrarla kafasını kurcalayan İnkılap Tarihi ve Osmanlı döneminin Enderun"u hakkında derin sorular sormayı sürdürdü.


Jale Kibritçioğlu, ByOtell'in Halkla İlişkiler Müdürü Gökçe Gönenç

JALE KİBRİTÇİOĞLU'NA NAZAR DEĞDİ

Hotel Ajans"ı kuran Jale Kibritçioğlu"nun başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmez. Minibüsten inerken ayağı kırılan Kibritçioğlu birkaç yerden birden kırılan ayağından ameliyat oldu. Koltuk değneği ile gezmek zorunda kalan Jale Kibritçioğlu"na herkes “Nazar değdi” diyerek nazar boncuğu taşımasını söylediler. Kibritçioğlu, ByOtell"in Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Gökçe Gönenç"in yardımıyla yemeğe katıldı. Evde yatmaktan sıkıldığını söyleyen Jale Kibritçioğlu “benim gibi tezcanlı insana yatmak yaramıyor” dedi.







Bülent Karamanoğlu, FHS'den Ferzan Kırhan, Orsep'ten Mert Okan, Dream Hill Oteli Başkan Yardımcısı Hikmet Oktay, The Bostancı Oteli genel müdürü Melih Buluç ile aynı masayı paylaştılar.


Güler Osmanlı Mutfağı'nın sahibi Ali Güler, Emre Pekin, Ramela Avetyan
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.