• BIST 10319.96
  • Altın 2465.437
  • Dolar 32.2606
  • Euro 35.0379
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 8 °C
  • Antalya 18 °C

Skal Marmara’da terapi konuşuldu

Skal Marmara’da terapi konuşuldu
Skal Marmara Kulübü’nün Marriot Otel Asia’da yapılan toplantısına Ankaradan katılan Psikolog, İlkim Öz Tan, “Evlilik ve Aile Terapisi” üzerine söyleşi yaptı.

İSTANBUL- Skal Marmara Kulübü"nün Marriot Otel Asia"da yapılan aylık yemekli toplantısına Ankaradan katılan Psikolog, İlkim Öz Tan, “Evlilik ve Aile Terapisi” üzerine söyleşi yaptı.

“KADINLAR NE İSTER?” SORUSU NEŞELENDİRDİ
Toplantıda “Kadınlar ne ister?” sorusuna cevap aranırke, ilginç cevaplar verildi. Psikolog İlkim Öz Tan, kadınların ve erkeklerin kişilik yapıları, ilişkilerde ve evliliklerde yaşadıkları sorunları “Erkekler Neden Evlenir?” ile “Kadınlar Neden Evlenir?” adlı kitaplarında incelediğini söyledi. Tan, insanın kişilik yapısının, geçmiş yaşantılarının, içinde bulunduğu şartların ve eş seçimlerinin önemine kitaplarında yer verdiğini belirtti.



TOROSLARA BİSİKLET KAMPANYASI
Skal Marmara Başkanı Ferzan Kırhan"ın projeleri üzerine görüşler belirtilirken eğitim ve yardım kampanyaları üzerine yeni fikirler ileri sürüldü.
Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Karamanoğlu"nun yürüttüğü, “Karne hediyesi olarak Toroslara bisiklet kampanyası” için başkan Ferzan Kırhan tekrar çağrıda bulundu. Üyelerden ve kampanyaya dışarıdan katılmak isteyen herkesten çocuklar için destek isteyerek ”Sizde bir bisiklet ile Toroslara bisiklet kampanyası katılın“dedi



BALKUSAN KÖYÜ"NE YARDIM GÖTÜRÜYORUM
Projelerden sorumlu, Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Karamanoğlu"da yapmak istediği ve yürüttüğü projeleri üyelerle paylaştı.
Karamanoğlu , 4 yıldanberi Balkusan adlı köyün kalkınması için projeler geliştirdiğini belirtti. Bülent Karamanoğlu, ailesinin köklerinin uzandığı Karamanoğlu Beyliği"nin ilk başkendi ve Karamanoğlu Mehmet bey"in anıtsal mezarının bulunduğu köy için çalışmalarını sürdürdüğünü anlattı. Karamanoğlu Beyliği hakkında bilgiler veren Bülent Karamanoğlu şunları anlattı:
“13 mayıs 1277 tarihinde atam Karamanoğlu Mehmet Bey bugünden sonra hiç kimse sarayda divanda meclislerde ve seyranda Türk dilinden başka dil kullanmaya…diye fermanda bulunan kişidir. Bu tarihten itibaren Anadolu"nun resmi dili Türkçe olmuştur. Bugün Türkçe konuşuyorsak onun sayesindedir. Ulu önder Atatürk"ün soyu da bu topraklardadır. Karamanoğulları hakiki Türk boyu olan Oğuzlardan geliyor. Benim amacım buraların maddi ve kültürel olarak kalkınmasını sağlamaktır.

KÜLTÜR VE TÜRK DİLİ DERNEĞİ KURDUK
 Bu amaçla Karamanoğlu Kültür ve Türk Dili Derneğini kurduk... Başkan yardımcısı olarak bu bölgede genelde kız çoçuklarını okutuyorum. Köyümüze modern bir Karamanoğlu Kültür Derneği inşa ettik. Balcılık, modern mandıracılık, tohum islahı, ağaçlandırma, ceviz, badem, aromatik bitkilerin ekimi konularında çaba sarfediyorum. Köyümüzün 24 tane ilk okul talebesi bulunuyor. Her sene olduğu gibi 13 mayıs Türk Dil Bayramı"nda Balkusan Köyü"ne binlerce Türk dili gönüllüsü gelip Karamanoğlu Mehmet beyin türbesini ziyaret ediyor. 10 mayısta köyde yardımlar ile çocukları, babaları, anneleri, dedeleri, nineleri giydiriyorum, Bu nedenle yardımlar 5 mayısta ulaşırsa ancak paketleyip kamyonla göndereceğim. Sonra orada karşılayıp tek tek yardımları kendi elimle dağıtacağım. Çok zorlu, heyecanlı, kutsal ve gözleri yaşartan bir iştir. Allah herkese bu mutluluğu nasip etsin”

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.