• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Skal Başkanı Kemal Özyiğit

Skal Başkanı Kemal Özyiğit
İstanbul Skal Kulübü’nün İstanbul The Marmara Oteli’nde yapılan genel kurulunda Deniz Anapa başkanlığı ikinci başkan Kemal Özyiğit’e devretti.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM


İSTANBUL-İstanbul Skal Kulübü"nün İstanbul The Marmara Oteli"nde geniş katılımla yapılan genel kurulunda  Deniz Anapa başkanlığı ikinci başkan Kemal Özyiğit"e devretti.





Yönetim Kurulu"na Kemal Özyiğit, Vedat Bayrak, Feza Solaklar, Patrice Lepkovski, Eyüp Babür, Bahar Birinci, Ata Eremsoy getirildi.
Skal İstanbul Genel Kurulu'na aynı zamanda Skal üyeleri olan İstanbul Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, İstanbul Turizm Atölyesi Başkanı Tülin Ersöz, TUROB Başkanı Timur Bayındır, TYD Başkanı Murat Dedeman katıldı.



İstanbul Skal Kulübü Genel Kurulu Divan'a Somer Özkök,  Atilla Karaburçak"ın seçilmesiyle başladı. Daha sonra kaybettiklerimiz, şehitlerimiz ve büyük Atatürk"e saygı duruşu ile yapıldı. Hep birliktte İstiklal Marşı okundu.



Milli Komite Başkanı Salih Çene"nin kutlama mesajını Milli Komite 2. Başkanı Atilla Karaburçak okudu.
Söz alan Skal Başkanı Deniz Anapa, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay"ın  Esenboğa"daki yoğun sis nedeniyle uçak seferlerinin iptal edilmesi üzerine genel kurula katılamadığını belirten mesajını okudu. Ayrıca Beyoğlu Belediye Başkan Ahmet Misbah Demircan"ın başarı mesajı okundu.



Daha sonra Deniz Anapa gündeme uygun olarak faaliyet raporunu okudu. 2006-2008 yılında yönetim kurulu ile göreve layık olmaya çalıştıklarını belirteren Deniz Anapa, çok önemli bir dönemde çalıştıklarını söyledi.



Daha sonra söz alan Vedat Bayrak, denetleme kurulu raporu hakkında konuştu.  Yönetim, denetim kurulu raporları ayrı ayrı ibra edilerek oybirliği ile kabul edildi. Vedat Bayrak tahmini bütçeyi okudu. Tüzük değişikliği görüşülerek karara bağlandıktan sonra yeni yönetim kurulu, denetim kurulu asil ve yedek üyeleri seçildi.

Dünyanın en büyük Skal Kulübü olan İstanbul Skal Kulübü"nün 2006 – 2008 dönemi yönelim kurulu olarak tüm arkadaşlarıyla birlikte sadece hacmi ile değil, faaliyetleri ve projeleri ile Skal'in adından söz ettirerek en iyi şekilde temsil ettiklerini belirtti. 2006 yılı kulübün 50. yılı olduğunu 2007"de ise dünya kongresinin ülkemizde yapılmasında yer aldıklarını söyledi.

2006-2008 döneminde önemli bir misyonu üslendiklerini belirten Deniz Anapa görev yaptığı dönemde kendisine yardımcı olanlara teşekkür ederek sözlerini şöyle sürdürdü.
“Göreve gelir gelmez ilk projemizi tanıtım alanına yönlendirerek Skal Internetional"in genelinde hiç yapılmayan proje için kolları sıvadık. Tanıtım CD"si hazırlayarak dünyadaki 22 bin Skal üyelerine göndererek adımızı yayarken ülkemizin tanıtımına katkıda bulunduk. Bu çalışmalar dünyadaki bir çok kulup tarafından örnek alınarak uygulandı. Düzenlediğimiz işli toplantılarla kaynaşmayı sağladık. Kulübümüzün hatıra kitapçığını hazırlayarak anılırımızı ölümsüzleştirdik. Logomuzu değiştirerek İstanbul"u tanımlayan çağdaş bir logoya sahip olduk. Dünya kongrelerinde kulübümüzü ve ülkemizi temsil ettik. Yeni üyelerle büyüdük.
Turizmde kalite çıtasını yükselten ve bunu bir yönetim felsefesi olarak benimsemiş kişi kurum ve kuruluşları ödüllendirmek ve teşvik etmek amacı ile verilen Skal Ödülleri"nin düzenlenmesine yenilik getirerek, günümüzün vazgeçilmezi olan elektronik ortamda gerçekleştirilen oylama sistemi geliştirdik. Bir Skal İstanbul klasiği olan , dünyanın örnek almaya çalıştığı Skalite turizmde kalite ödül törenlerini görkemli davetlerle gerçekleştirdik. Bu törenlerde dünya başkanlarını ağırladık.
SkalTurkey web sitemiz üzerinden kulübümüzün haberlerini Türkiye"ye aktardık. 2007 yılında 500 Skal kulübü arasında en iyi 14 kulüp arasına girdik ve yılın kulübü olmaya aday olduğumuz bildirildi. Çalışmalarımızı film formatında Skal International"ın web sitesinde yayınlanmak üzere yüksek teknoloji ve görsel zenginliği olan film hazırladık. Bütün bu çalışmaların hepsi, kulübümüzün çıtasını yükseltmek, temsil gücümüzle, başarılı organizasyonları imza atarak tanıtıma katkıda bulunmak içindi. Kulübümüz içindi. Bütün bu çalışmalar bize anlamlı ödüller getirdi. 2006 ve 2007 dünya kongrelerinde  membership Campaign"e katkımızdan dolayı başarı ödülleri aldık. Böyle bir kulübün başkanı olduğum için şahsıma Skal Dünya Liyakat Ödülü, 2007 Milli Komite Ödülü ve 22 bin Skal üyesine dağıtmızı filmin oylanması sonucu 2007 yılında yılın kulübü olarak dünya ikinciliği kazandık.

Şahsıma gelince görevde bulunduğum sürece, bu makamı en iyi şekilde temsil etmeye çok özen gösterdim. Daha önce bir kulüp, bir dernek başkanlığı hiç yapmadım. Ben hep koşuşturan görev insanı oldum. Ama 30 yıllık çalışma hayatımda yaptığımı işleri hep sevdim. Her işe özveri ve aşkla sarıldım. Skal başkanlığınıda büyük bir aşkla yaptığım gibi.. Güzelh olan sizlerdiniz... Sizlere hizmet ettiğimi bilmek  güzel olanıydı “

SKAL İSTANBUL'UN YÖNETİMİ ŞÖYLE OLUŞTU

Yönetim Kurulu Asil:
Kemal Özyiğit, Vedat Bayrak, Feza Solaklar, patrice Lepkovski, Eyüp Babür, Bahar birinci, Ata Eremsoy

Yönetim Kurulu Yedek:
Müge Seymen, Timuçin Tecmen, Vedat Başaran, Nilgün Özükan, Selma Tatar, Başar Eryöner

Denetleme Kurulu Asil:
Melike Doğruer, Ünsal Şınık, İrfan Arıkan

Denetleme Kurulu Yedek:
Somer Özkök, Sadettin Bülbül, Ersin Özgündoğdu











Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.