• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Şimşek: Turizm kışa yayılmalı

Şimşek: Turizm kışa yayılmalı
POYD Başkanı Volkan Şimşek, kente daha fazla Rus ve Ukraynalı turist gelmesini sağlamak için turizmin kış aylarına yayılması gerektiğini bildirdi.

ANTALYA- Antalya’da kış turizmini Alman turistlerin ayakta tuttuğunu söyleyen Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği -POYD Başkanı Volkan Şimşek, kente daha fazla Rus ve Ukraynalı turist gelmesini sağlamak için turizmin kış aylarına yayılması gerektiğini bildirdi.

POYD Başkanı Şimşek, son yıllarda Avrupa’nın yanı sıra, Rusya ve Ukrayna’dan gelen turist sayısında da büyük artış olduğunu açıkladı.

Rusya ve Ukrayna’dan gelen turist sayısının yaz aylarında iyi bir rakama ulaştığını ancak kış turizminde bu artışın görülmediğini belirten Şimşek “Antalya’da kış turizmini hâlâ Almanya ayakta tutuyor. Antalya’ya Ocak ayında gelen 125 bin 446 turistin 71 binini Almanlar oluşturdu,” dedi.

Nüfusu giderek yaşlanan Avrupa pazarından daha fazla pay alınması gerektiğini söyleyen Şimşek, bunun için yeni ürünlere ihtiyaç olduğunu belirtti.

Avrupa’da 50 yaş üzeri, erken emekli olmuş, sağlık durumları iyi, aktif tatil yapmak isteyen büyük bir nüdusun var olduğunu nildiren Şimşek, bu kesimi çekebilmek için Türkiye’nin kış turizmi için de cazip hale getirilmesi gerektiğini kaydetti.

Antalya’ya gelen turistlerin yüzde 44’ünün sadece dinlenme amacıyla otel ve denize geldiğine işaret eden Şimşek şunları ifade etti:

“Antalya’ya gelen turistlerin yüzde 44’ü otel ve deniz, yüzde 0.8’i sağlık, yüzde 0.9’u ise sportif amaçlı geliyor. Yüzde 25’i gezi ve eğlence, yüzde 5.5’u kültürel amaçlı gelirken kalan kısmını ise her ortamdan yararlanmak isteyen kişiler oluşturuyor. Bu rakamlar bizim sportif ve sağlık alanlarında yetersiz olduğumuzu gösteriyor. Turizmin 12 aya yayılması için sağlık ve sportif faaliyetlere önem verilmeli. Özellikle büyük sportif faaliyetler otellerin doluluklarını artırır. Mart ayında yapılan Runtalya maratonu yüzde 90’ı ilk defa Türkiye’ye gelen 5 bin kişiyi Antalya’ya çekecek. Aynı şekilde Alanya Triatlonu da çok sayıda sporcuyu Alanya’ya çekiyor.”

Türkiye’nin büyük spor etkinlikleriyle cazip hale getirilmesi gerektiğini kaydeden Şimşek, büyük sportif organizasyonlar için devletin de kaynak aktarması gerektiğini, özellikle Antalya’da büyük futbol turnuvaları düzenlenerek tüm dünyanın dikkatinin çekilebileceğini kaydetti.

 

”RUS TURİST SAYISI ARTIRILMALI”

Rus nüfusunun sadece yüzde 1’lik bölümünün Türkiye’ye tatile geldiğini belirten Şimşek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Rus nüfusunun ancak yüzde 1’i Türkiye’ye tatile geliyor. Bu sayıyı artırmak için çalışmalar yapılmalı ancak Rusların hepsinde pasaport yok. Pasaport alan Rus sayısı 25 milyon civarında. Pasaport sahibi olan Rusların da ancak yüzde 10’u bize geliyor. Pasaport alan Rus sayısı da her yıl artıyor. Bu kadar büyük bir potansiyelden bizler daha çok yararlanmalıyız. Ruslar kendilerine en yakın olarak Türkleri görüyor ama biz bundan yeterince yararlanamıyoruz. Bu konuda daha ciddi çalışmalar yapılmalıdır.”

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.