SİİRT- Siirt Havalimanı'nda yapımı süren yeni terminal binası ve destek tesislerinde gerçekleşme oranının yüzde 85'e ulaştığı projede, terminal binasının tamamlanma oranı ise yüzde 80 olarak açıklandı.
Siirt Havalimanı'nda yeni terminal binası ve bağlı tesislerin yapım çalışmaları planlanan takvim doğrultusunda sürüyor. Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, devam eden projelerde incelemelerde bulunarak yetkililerden son durum hakkında bilgi aldı.
İncelemeler öncesinde Siirt Havalimanı Müdürlüğü görevine atanan Mustafa İşleyen'i ziyaret eden Vali Kızılkaya, daha sonra havalimanı sahasında yürütülen çalışmaları yerinde denetledi. Vali Kızılkaya; yeni Terminal Binası, Kule Binası, Teknik Merkez Binası, Apron Bariyer Binası, Nizamiye Binası ile Çevre Güvenlik Yolu ve Duvarı projelerinde gelinen son aşamayı yüklenici firma ve havalimanı yetkilileriyle birlikte değerlendirdi.
Fiziki gerçekleşme yüzde 85'e ulaştı
Proje kapsamında açıklanan son verilere göre;
Terminal Binası: %80
Nizamiye Binası: %97
Kule Binası: %85
Apron Bariyer Binası: %95
Teknik Merkez Binası: %90
Çevre Güvenlik Yolu ve Duvarı: %100
tamamlanma seviyesine ulaştı.
Toplamda ise projenin genel fiziki gerçekleşme oranı yüzde 85 olarak açıklandı.
Modern altyapıyla hizmet verecek
Valilikten yapılan açıklamada, çalışmaların planlanan takvim doğrultusunda titizlikle sürdürüldüğü belirtilerek, modern altyapısıyla hizmet verecek yeni havalimanı tesislerinin Siirt'in ulaşım kapasitesini önemli ölçüde artıracağı vurgulandı.
Açıklamada, yatırımın en kısa sürede tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulmasının hedeflendiği ifade edilirken, "Her yatırım; Siirt'imizin büyüyen vizyonuna, güçlenen altyapısına ve aydınlık yarınlarına atılmış güçlü bir adımdır." denildi.



































Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.