• BIST 9058.02
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 21 °C

Side kültür turizminde Türkiye'nin gözbebeğidir

Side kültür turizminde Türkiye'nin gözbebeğidir
Başkan Şükrü Sözen: Side'de tarihi , kültürel ve arkeolojik varlıkları gölgeleyen görüntü kirliliği oluşturan tüm yapıları yıkarak antik dönem eserlerine nefes aldırdıklarını söyledi.

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya -
Antalya'nın Manavgat ilçesi Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Side Antik Kentte 'Side Kentsel Tasarım Projesi' 2. etap çalışmaları nı tamamlayarak Türkiye turizminin kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları ile turizmin  kalbi olan Side'de tarihi , kültürel ve arkeolojik varlıkları gölgeleyen görüntü kirliliği oluşturan tüm yapıları yıkarak antik dönem eserlerine nefes aldırdıklarını söyledi.

manavgat,-belediye-baskani-,sukru-sozen,.jpg

Yaklaşık 300 bin yatak kapasitesi ile Türkiye turizminin konaklamada yüzde 18, Antalya'ya gelen 16 milyon turistin yüzde 35'nin tatil yaptığı Manavgat-Side destinasyonun turizmde marka değerinin, deniz, kum ve güneş turizmi konsepti yanı sıra tarihi, kültürel ve arkeolojik zenginliği olduğunu kaydetti. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen,'' Side, kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turizminde sadece Manavgat ve Antalya'nın göz bebeği değil; Türkiye turizminin gözbebeği. Side Antik Kenti gün yüzüne çıkma çalışması İzmir Efes'ten sonra 76 önce başladı. 76 yıldır da kazı çalışması devam ediyor.

manavgat,-belediye-baskani-,sukru-sozen,-001.jpg7 asır hiç bir yerleşimin olmadığı tarihi ören yerinde Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamid'in Girit'te yaşayan Türkleri Side en büyükoğlu Şehzade Selim adına Side'de 'Selimiye köyüne yerleşimi ile başlar. 1,5 asır önce başlayan yerleşim bugün bize Helenistik, Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu , Anadolu Beylikleri ve en son Osmanlı dönemi Cumbalı Evleri' nin varlığı bizim en büyük kültür mirasımız. ve Osmanlı . Yaklaşık Osmanlı dönemi 120'ye yakın o dönemin sivil mimarisini yansıtan cumbalı evi mülkiyet sahibi -belediye işbirliğiyle restore ettirerek kültür turizmine kazandırdık. Side , 2023 turizm sezonuna tarihi ören yerinde bulunan tüm eserlerin görüldüğü, antik kenti estetik yapıların yıkıldığı bambaşka bir turizm destinasyonu görecek.Side sadece Antalya'nın değil;Türkiyenin turizmde gözbebeği. '' diye konuştu.

Bu haber toplam 1366 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.