• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Shwabach'da kardeşlik sergisi

Shwabach'da kardeşlik sergisi
Almanya’nınSchwabach şehri ile 10. kardeşlik yılını kutlayan Kemer, Shwabach’da açılan sergi ile Kemer rüzgarı estirmeye devam ediyor.

SCHWABACH- Almanya’nınSchwabach şehri ile 10. kardeşlik yılını kutlayan Kemer, Shwabach’da  günün konusu olmaya devam ediyor. 10. yıla özel kutlamalara hazırlanan Schwabach’da, Belediye Binasının iki katına kardeş şehir olunmasından bu yana Kemer ile Schwabacah arasında neler yapıldığını gösteren resimler, gazete kupürleri, komite adına aktiviteler ve Kemer’in resimleri asıldı. Yoğun ilginin yaşandığı sergi 20 Şubat 2008 tarihine kadar açık kalacak.




Schwabach Belediye Binasının 1. ve  2. katında açılan serginin açılışını Kardeş Şehir Komite Başkanı ve Schwabach Belediye Meclis Üyesi Ayşe Bıyık ile Schwabach Büyükşehir Belediye Başkanı Hartvig Reiman birlikte yaptılar.

Kardeş Şehir Komite Başkanı ve Schwabach Belediye Meclis Üyesi Ayşe Bıyık açılışta yaptığı açıklamada, “ Kemer ile Schwabach arasındaki kardeş şehir ilişkilerimiz çok iyi düzeyde devam ediyor. Gerçekten de örnek bir kardeşlik yaşıyoruz. Bu kardeş şehir olunmalıydı ve iyi ki de oldu. Bilhassa iki ülke arasındaki bir takım önyargılar, bu ilişkiler vasıtasıyla ortadan kalktı. Ve bununla birlikte insanların birbirlerine olan uyum ve anlayış düşünceleri artı yönde gelişti. 10 yıl içinde çok şeyler yaptık. Gençlerin spor aktiviteleri, öğrencilerin karşılıklı ziyaretleri, komitenin organizasyonu ile karşılıklı halk seyahatleri iki ülke arasındaki kültürel gelişim açısından önemliydi. Geçtiğimiz yıl Almanya’da ilk defa gerçekleşen ve Schwabach’a özel olan bir etkinlik ile Kemer adına bir kültür sempozyumu düzenlendi.
Bu sempozyumun organizasyonunda Kemer’den değerli sançtı dostumuz Feryal Taneri önemli rol oynamıştı ve 8 sanatçı bu organizasyonda yer almıştı. Bunun karşılığında bizde bu  sene Alman sanatçıların katılacağı bir organizasyonu  Kemer’de yapmayı düşünüyoruz. Ayrıca bu ilişkilerin kuvvetlenerek devam etmesinde değerli Başkanların karşılı diyalogları, destekleri etkili oldu. Aynı zamanda Belediye Meclisi üyeleri , karşılıklı iki şehir  halkının gösterdiği sıcak duygular bu ilişkinin kuvvetlenmesinde çok önemli rol oynadı. “dedi.

Schwabach Büyükşehir Belediye Başkanı Hartvig Reiman ise yaptığı açıklamada kardeş şehir ilişkilerinin Türk-Alman dostluğu için  önemli bir yer tuttuğunu ifade ederek, ilişkilerin daha da kuvvetlenerek yıllar boyu sürmesi temennisinde bulundu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.