• BIST 9693.46
  • Altın 2511.705
  • Dolar 32.57
  • Euro 34.7682
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 19 °C

Seyahat Acenteleri, dayanma güçlerini bitirdi, eylem başlattı

Seyahat Acenteleri, dayanma güçlerini bitirdi, eylem başlattı
Türkiye’nin tarihi ve kültürel değerlerini yıllardanberi dünyaya tanıtabilmek için canla başla çalışan seyahat acenteleri pandemi krizinde yalnız bırakıldıkları için sosyal medya üzerinden eylem başlattı.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL- Türkiye turizminin satış ve pazarlamasından sorumlu, ülkenin tarihi, kültürel değerlerini yıllardanberi dünyaya tanıtabilmek için canla başla çalışan seyahat acenteleri pandemi krizinde yalnız bırakıldıkları için sosyal medya üzerinden eylem başlattı.

HASHTAG’LAR
#seyahatacentelerindestekol#SeyahatAcentalarınaDestekOl #AcentasızTurizmOlmaz #MaskeniTakTurizmiKoru

şeklinde hashtag’ler ve sosyal medya kullanılarak talepler hükümetin yetkililerine ulaştırılıyor. 

@tcbestepe @RTErdogan @TCKulturTurizm @HMBakanligi @UABakanligi
@TC_icisleri @ailevecalisma @ticaret @TOBBiletisim @seyahatacenta

AÇIKLAMA

Değerli Turizm Basını Mensupları,

Covid-19 Pandemi ile içine girdiğimiz zorlu süreçte bütün sektörlerde olduğu gibi turizm sektörü de çok büyük yara almıştır. Bu zorlu süreç devam etmektedir ve sürecin ne zaman biteceğine dair hiç bir sağlıklı tahmin yürütülemediği gibi hiç kimse bir öngörüde bulanamamaktadır.
Bu sürecin en çok negatif etkilediği Turizm sektörü içinde Biz Seyahat Acentaları ise %99 bir kayıp yasamaktayız.
Bu vesile ile sektörümüzün içinde bulunduğu durumu kamuoyuna aksettirmek  ve devletimizden çok ihtiyac duyduğumuz ekonomik desteği alabilmek için bir araya gelip bir dayanışma platformu oluşturduk.
Farklı fikirlerimizi bir kenara atıp tamamen sektörel paydada birleştiğimiz bu SEYAHAT ACENTALARI DAYANIŞMA PLATFORMU olarak oluşturduğunuz basın bültenini ekte siz Değerli Basın Mensuplarıyla paylaşıyoruz. 

turkiye’nin-tarihi-ve-kulturel-degerlerini-yillardanberi-dunyaya-tanitabilmek-icin-canla-basla-calisan-seyahat-acenteleri-pandemi-krizinde-yalniz-birakildiklari-icin-sosyal-medya-uzerinden-eylem-baslatti..jpg
SESİMİZİ DUYURMAK İSTİYORUZ
Seyahat Acenteleri Platformu adı altında twitter hesabından 30 Haziren 2020, saat 10.00 itibarıyla eylem başlatan seyahat acenteleni “Umarız sektörümüz adına ilgili ve yetkili mercilere sesimizi net bir şekilde duyurup, haklı taleplerimizin yerine getirilmesini sağlarız” dediler.
Seyahat Acenteleri Plaformu çatısı altında bir araya gelerek eylem başlatan acentelerin öncelikle olarak ortaya koyduğu istekler şöyle:
acenteler-9.png
 

BASIN DUYURUSU

#SeyahatAcentalarınaDestekOl

Ülkemizi ve Dünyamızı etkisi altına alan Coronavirüs/Covid-19'un tüm dengeleri bozduğu normal olan her şeyin yeni normale evrildiği bir dönemde yaşamaktayız. Dünya Sağlık Örgütü'nün virüsün yayılması ile bütün dünyada süreci “Pandemi” olarak ilan etmesiyle, Ülkemiz ve dünya da ekonomik, sosyal ve güncel hayatları durma noktasına gelmiş, dünyamız acı kayıplar yaşamıştır.

Öncelik her zaman Sağlık ve yaşam, bu süreçte sağlığımız için fedakarca çalışan sağlık ordularınaşükranlarımızı sunuyor, yaşamını yitirenlere rahmet hastalarımıza şifa diliyoruz.

Dünyamızı saran Covid-19 virüsünden ülkemiz ve dünyanın bir an önce kurtulmasını umut ediyor, üzerimize düşen görevi yaparak tedbirlere harfiyen uyarak bu sürecin bir an önce sonlanması diliyoruz.

Bizler iş-kazanç anlamında en büyük darbeyle karşılaşan turizm sektörünün lokomotifi olan Seyahat Acenteleriyiz. Ülkemizin 2023 Sektör hedefi olan 100 milyon turist ve 100 milyar dolar gelir getirmek için 48 yıldır mücadele eden topluluk olarak, Covid-19 Salgını sürecinde hedefimizden kopmadan yolumuza devam edebilmenin mücadelesini vermekteyiz.

Covid-19 Salgını sürecinde Turizm Sektörü haricinde hiçbir sektörde %99 kayıp yaşanmamıştır. % 1 ile yola devam etmemiz imkansız boyuttadır. Gelirimiz %99 azalırken giderimiz aynı oranda devam etmektedir. Hiç bir acentemiz yetişmiş çalışanlarını kaybetmek istememektedir.

1980 lerde başlayan turizm kalkınma hamlesinin devamı için Seyahat Acentelerinin yaşaması nefes alması gerekmektedir. Yaşanan sürecin daha ne kadar devam edeceği hususunda hiç kimsenin öngörüsünün olmadığı gerçeği ile beraber giderleri karşılayamadığımız ve nefes alamadığımız bir sürece sürüklenmiş durumdayız. Sektörde yıllardır çözemediğimiz birçok sorunumuz bulunmaktadır ancak artık bu sorunlara en büyüğü eklenmiş durumda; Hayatta kalma nefes alabilme mücadelesi.

Biz seyahat acenteleri 1618 sayılı yasa gereği birliğimiz olan Türsab'a kayıtlı yaklaşık 12.000 işletmeden oluşuyoruz. İstihdamı ile minimum yüz bin kişinin destek verdiği sektör paydaşları ile bir milyon kişiye istihdam sağlamaktadır. Maalesef bu zorlu süreçte birliğimizin bu sorunlarımıza duyarsız kalması, hükümet ve bakanlıklar nezdinde gerekli desteklerin talebinde etkisiz ve gönülsüz kalması sonucu, sorunlarımızı ilgili mercilere aktarma, sesimizi duyurma, taleplerimizi iletme noktasında üyeler olarak bir araya gelme gereğini zaruri kılmıştır. Seyahat Acentalarımızın seslerini yetkililere duyurması sektörün bir kaç Seyahat Acentadan oluşmadığının doğru olarak anlatılması için tarafsız bir platform ihtiyacı ortaya çıkmıştır.

Bu zorlu süreçte birlik ve beraberlik ile sorunlarımızın çözülmesini istemekteyiz.

Bu düşünce ile hareket ederek bu süreci atlatabilmek ve hayatta kalabilmek için öncelikli taleplerimizden oluşan bir metin oluşturduk. Bu taleplerin doğru mercilere ulaşabilmesi için hep birlikte hareket etmek üzere bir araya geldik.
Taleplerimiz olabilirliği yüksek uzun soluklu işlerimiz tekrar eski haline gelene kadar bize nefes aldırabilecek niteliktedir.

Turizm bakanlığımızın ve hükümetimizin bu süreçte sektöre destek amaçlı çıkardığı çeşitli ekonomik destek paketleri üç aylık süreci atlatmamıza destek oldu. Ancak salgının Sektörümüzde açtığı yaranın üç ayda iyileşmesi beklenemez.

Üzerine yıllardır çalışılan Turizm sektörü planlarının devam etmesi için lokomotif görevi yapan Seyahat Acentaları Sektör yetkilileri, bankalar ve büyük yatırımcılar tarafından hak ettiği değer ve önemden uzak kalmış durumda. Bu algının değişmesi ve sektörün pazarlama ve satış ayağı olan Seyahat Acentalarının gerçek değerlerinin anlaşılması için birlikte hareket etmek, değer gören bir birlik olmaya çalışmak için SEYAHAT ACENTELERİ PLATFORMU’nda buluşmak istemekteyiz.

Bizler turistlerle, otelleri, müzeleri, restoranları - yolcularla-uçak şirketlerini - şirketlerle toplantı salonlarını birbirine bağlayan zincirin altın halkasıyız.

Ülkemize turist getirmek için yurt dışında kapı kapı dolaşan, sektöre yeni destinasyon kazandırmak için didinen, turizm ile ilgili iş üreten ürettiği işlerden gelir sağlayan işletmeleriz.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz sebeplerden ötürü, Seyahat Acenteleri Dayanışma Platformu Olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN”dan Taleplerimiz Aşağıdaki Gibidir;

1. Turizm sektörüne 1 yıl geri ödemesiz 36 aylık KGF destekli ciro ile doğru orantılı kredi olanağının sağlanması.

2. 2020 yılının SGK ve Stopaj ödemelerinden muaf tutularak bu yıla özel kredi taleplerinde sicil affının getirilmesi ve kriter olarak istenmemesi.

3. Kısa Çalışma Ödeneği Uygulamasının, turizm işletmecileri için 3 ay daha uzatılması

4. Uçak bileti satan Seyahat acentalarının geçmiş dönemden günümüze devam etmekte olan servis ücreti bedelinin günümüz koşullarına göre güncellenmesi, Tüm havayollarının internet satış kanallarıyla fiyatların eşitlenmesi ve Havayolları tarafından uygulanan tüm kampanyalardan Seyahat Acentalarının da faydalanmasının sağlanması.

5. Başta İstanbul Yeni Havalimanı yolunda olmak üzere çok geç gönderilmiş olan EDS cezalarının, 31 Aralık 2019 tarihine kadar kesilmiş olan Turizm taşımacılarına ait araç statüsününde göz önüne alınarak iptalinin sağlanması.

6. Seyahat acentalarına yeterli alana sahip olması kaydı ile home office hakkının sürekli tanınmasının sağlanması. Home ofis hakkının yanı sıra aynı ofiste birkaç acentanın faaliyetinin birlikte sürdürebilmesine olanak tanınması.

7. Seyahat acentalarının, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınan belgenin transfer hizmetlerinde yeterli olmasının sağlanması. Özmal araçlarla herhangi bir belgeye ihtiyaç olmadan (D-2 ve yol belgesi gibi) çalışma imkanı sağlanması.

8. İstanbul Yeni Havalimanında acentaların kendi misafirlerini İGA ‘ya hiçbir ücret ödemeden kendi personeliyle(tüm evraklar eksiksiz olmak kaydı ile) karşılama yapabilmesinin sağlanması.

9. 1 - 3 Kasım 2017 tarihinde Ankara da yapılan 3.Turizm Şurasında 13 komisyonun Bakanlık nezdinde hazırladığı raporun kanunlaşması.

Saygılarımızla,

SEYAHAT ACENTALARI PLATFORMU

#SeyahatAcentalarınaDestekOl

twitter.com/SeyahatAcenta · seyahatacentalariplatformu@outlook.com


turkiye’nin-tarihi-ve-kulturel-degerlerini-yillardanberi-dunyaya-tanitabilmek-icin-canla-basla-calisan-seyahat-acenteleri-pandemi-krizinde-yalniz-birakildiklari-icin-sosyal-medya-uzerinden-eylem-baslatti.-002.jpg
turkiye’nin-tarihi-ve-kulturel-degerlerini-yillardanberi-dunyaya-tanitabilmek-icin-canla-basla-calisan-seyahat-acenteleri-pandemi-krizinde-yalniz-birakildiklari-icin-sosyal-medya-uzerinden-eylem-baslatti.-003.jpg
 

Bu haber toplam 7942 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.