Yoksul halkın başkanı tatilde

Burkina Faso'nun Cumhurbaşkanı Blaise Compaore, tatilini geçirdiği Bodrum'da, Rixos Oteli’nden dışarı çıkarak tarihi Bodrum Çarşısı'nı gezdi.

BODRUM- Batı Afrika'nın en yoksul ülkelerinden olan Burkina Faso'nun Cumhurbaşkanı Blaise Compaore, tatilini geçirmek üzere geldiği Bodrum'da, kaldığı 7 yıldızlı Rixos Oteli"nden dışarı çıkarak tarihi Bodrum Çarşısı'nı gezdi. 
Beraberinde eşi ve çocuklarıyla çarşıyı gezen Compaore, Kumbahçe sahilindeki bir kafeteryada oturdu ve daha sonra Bodrum Kalesi manzaralı restoranda balık yedi.
Batı Afrika'nın en fakir ülkelerinden biri olan 13,5 milyon nüfuslu Burkina Faso'nun Cumhurbaşkanı Blaise Compaore, geçen pazartesi günü eşi ve çocuklarıyla birlikte geldiği Bodrum'da, kaldığı yedi yıldızlı Rixos Oteli'nden ilk kez bugün dışarı çıkarak Bodrum Çarşısı'nı ve İskele Meydanı'nı gezdi.
Çarşıdaki halı, kilim, deri ve kuyumcu mağazalarına bakan Afrikalı Cumhurbaşkanı Compaore, alışveriş etmedi.
Compaore'nin Barlar Sokağı'ndan geçerken çocuklarının ellerinden tutarak yürümesi dikkati çekti.

FİYATLARI PAHALI BULDU
Kumbahçe sahilindeki bir kafeteryada oturan Compaore ve beraberindekiler, daha sonra Bodrum Kalesi manzaralı Kortan Restoran'a geçerek çipura, kalamar, ahtapot ve salatalardan oluşan deniz ürünlerinden yedi.
Bodrum tatilinden bir hayli memnun olan Compaore, kendisini izleyen basın mensuplarına “İlk kez geldiğim Bodrum'un doğal ve tarihi yapısını çok beğendim. Ancak fiyatlarınız biraz pahalı gibi geldi. Yine de dünyanın ünlü tatil cennetlerinde de durum pek farklı değil. Gösterdiğiniz ilgi için size teşekkür ederim,” dedi.

Manşetler

İtalya'nın en iyi üç çiçek festivali ve çiçek halı geleneği
İtalya, turizmi köylere yaymak için projeler geliştiriyor
İspanya'nın 2030 turizm stratejisi: İnsan odaklı eko sistem
2025'te en fazla iletişim yapan sektör hangisi?
AVM sektöründe, ciro artsa da reel daralma yaşandı!
Alkollü içkilerin satışına ve tanıtımına yasak geliyor
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
Reklamverenler Derneği yeni yönetimini seçti
Türkbükü'nde turizm tesisinde kapasite artışına onay
Bodrum’daki otel projesi için düğmeye basıldı