Yaptığı siteler çöken AK Partili meclis üyesi ortadan kayboldu

Nurdağı ilçesinde müteahhidi olduğu site ve apartmanlar çöken AK Partili belediye meclis üyesi Yunus Kaya, hakkında arama kararı çıkarılmasının ardından ortadan kayboldu.

GAZİANTEP- - Antep'in Nurdağı ilçesi belediyesinin AK Partili meclis üyesi ve imar komisyonu başkanı müteahhit Yunus Kaya’nın yaptığı konutlar enkaza dönüştü. En az 300 kişinin öldüğü belirtilen binaların müteahhitti Kaya, hakkında arama kararı çıkarılmasının ardından ortadan kayboldu.

Sözcü'den Ahmet Kaya'nın haberine göre Maraş merkezli 6 Şubat depremi, Antep'in özellikle 2 ilçesinde çok etkili oldu, yıkıma yol açtı. AK Partili Ökkeş Kavak'ın yönettiği Nurdağı Belediyesi'nin AK Partili meclis üyesi ve imar komisyonu başkanı Yunus Kaya'nın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı CCK İnşaat'ın, ilçenin çeşitli semtlerinde yaptığı 6 site çöktü.

Bu sitelerin enkazı altında kalan ve aralarında Yunus Kaya'nın yakınlarının da bulunduğu 300'ün üzerinde can kaybı yaşandı, çok sayıda da yaralı var. Kaya'nın Nurdağı'nın AK Partili Belediye Başkanı Ökkeş Kavak'ın yakınlarına ait olan Kavak İnşaat ile birlikte lüks siteler yaptığı da belirlendi.

ARAMA KARARI ÇIKTI  

Yunus Kaya hakkında, kamuoyunda tepkilerin yükselmesinin ardından dün arama kararı çıkarıldı. Ancak Yunus Kaya'nın kaçtığı öne sürüldü. 

MHP'Lİ ATAY: UCU NEREYE GİDERSE GİTSİN  

Bu arada konuyla ilgili MHP Gaziantep Milletvekili Sermek Atay'ın paylaşımı dikkat çekti. Atay, sosyal medya hesabından “Her olayı takip edip, tweet atan şehrimizin ünlü siyasetçisi, Nurdağı'nda en fazla ölüme sebebiyet veren müteahhit siyasetçiyi takip etsene. Bu konuda senden tweet bekliyoruz. Korkma zaten emniyet, adliye gereğini yapacak. Ucu nereye giderse gitsin devlet hesap soracak. Hadi bekliyorum" paylaşımı yaptı.

Atay, tweetinde kastettiği siyasetçinin kim olduğuyla ilgili olarak Sözcü'nün yönelttiği soruyu, “İsim vermem. Zaten kimin, kiminle birlikte oluğunu herkes biliyor. Benim derdim suçluların ve arkasındakilerin gerekli cezayı görmesi” diye yanıtladı.

Yunus Kaya ve Şamil Tayyar

ŞAMİL TAYYAR İDDİASI

MHP'li Atay'ın isim vermediği ünlü siyasetçinin AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar olduğu ileri sürüldü. Çöken binalarında en az 300 kişinin yaşamını yitirdiği Yunus Kaya'nın sosyal medya hesaplarında Tayyar ile birlikte çekilmiş fotoğraf ve paylaşım olması dikkat çekti.

Kaya'nın ayrıca, MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan ile de fotoğraf ve paylaşımlarının bulunması dikkat çekti. Bunun yanı sıra kaçak müteahhittin sosyal medya hesabından “abim” dediği Nurdağı Belediye Başkanı AKP’li Ökkeş Kavak ile yakınlıklarını gösteren paylaşımlar bulunuyor.

Yunus Kaya'nın Yönetim Kurlu Başkanı olduğu şirketin, en fazla insanın yaşamını yitirdiği iki siteden CCK Yaşam Konutları'nı Ocak 2020’de, Yunus Kaya Apartmanı'nı ise Bahçelievler Mahallesi’nde 2016 yılında kullanıma sunduğu belirlendi.

Manşetler

Türkiye'de pilot sayısı 17 bin 910'a ulaştı
Yargıtay, Concierge Derneği 2021 genel kurulunu geçersiz saydı
Antalya turizmi ekonomiye 30 milyar dolar döviz sağlıyor!
Tatil temel bir ihtiyaç olmaya devam ediyor,
Prontotour 2025 raporuna göre kültür turları yükseliyor
Ege’nin İki Yakasında Bir Gecede Değişen Hayatlar
Düzensiz göçle işbirliği yapan ülkelere vize kolaylığı
Restoran ve kafelerde kuver ücreti yasaklandı
'Türk oligark'ın Domodedovo Havalimanı'nı yarı fiyatına satıldı
Dışarda yemek, kıyafet bütçesini geçti