Türkler Rusya’yı terkediyor

Reuters haber ajansına özel konuşan Rusya’daki Türk iş adamlarından biri, “Türkler için burada iş yapmak oldukça zor hale geldi” dedi.

MOSKOVA- Reuters haber ajansı, Rusya ile ‘uçak krizi’ sonrasında gerilen ilişkilerin ardından, Rusya’da Türk iş adamları için iş yapmanın her geçen gün biraz daha zorlaştığına işaret eden bir analiz kaleme aldı.

Reuters haber ajansına özel konuşan Rusya’daki Türk iş adamlarından biri, “Türkler için burada iş yapmak oldukça zor hale geldi” dedi.
Türk iş adamları, Rus yetkilileri kendi şirketleri için resmi yaptırımları aşan engeller koymakla suçladı ve bu durumun evlerine dönen Türk iş adamı sayısında artışa neden olduğuna işaret etti.
‘Uçak krizinden’ önce, Rusya’da inşaattan turizme ve hatta Türk mallarını ithal edenlere kadar farklı alanlarda faaliyet gösteren 1500 firma vardı.

200'E YAKIN ŞİRKET RUSYA'DAN ÇIKTI

Reuters, resmi rakamlara ulaşılmamış olduğunun altını çizerek, ilişkilerin gerilmesinden bu yana yaklaşık 200 şirketin ülkeyi terk ettiğini belirtti.
Ajansa konuşan birçok Türk yönetici, Rusya’dan vize alma konusunda sorun yaşadıklarını ve bağlantılarını yeniden kurmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

RUS İSİMLERLE KAYIT

Reuters’ın Moskova’da konuştuğu dört Türk iş adamından ikisi şirketlerini Rus akrabalarının ya da güvendikleri Rus arkadaşlarının adına kayıt ettirdiklerini ifade etti.
Türk iş adamları, Rus medyasındaki algının ve yorumların Rus yetkililerden gelen baskının artmasına neden olabileceğini de ifade etti.
Ajans, Rusya İçişleri Bakanı’na yorum için ulaşamadıklarını belirtti. Ekonomi Bakanlığı ise Türk iş adamlarının bahsettiği sorunların görev tanımları kapsamına girmediğini ifade etti.
 

Manşetler

Tur şirketi iflas etti, 600 kişi Umre'de mağdur oldu
Fas turizme 3,5 milyar avro yatırım yapıyor
Ekonomi sınıfına yatırılabilen koltuklar geldi
Gemide yapılan düğün töreni gökyüzüne taşındı
Ordu'daki tarihi Aya Nikola adası turizme kazandırılacak
Süper zenginler Türkiye ekonomisinin 2,5 katını saklıyor
Anadolu'nun 106. yıl dönümü için 1920 Koşu Yarışı
Hawaiian Airlines pilotları sakallarını tıraş edecekler
Petrole gelen sürekli zam pazarcı esnafı zorluyor
Hayırsızada’dan günümüze 'köpeksizleştirme siyaseti'