Türkiye'den hem havayolu hem havalimanı listede

Pandemi sırasında 300 kişiye kadar yakın mesafede oturmak, en cesurumuzu bile gergin hale getirmek için yeterli. Bizi havada güvende tutmanın bir parçası, modern uçak tasarımında ve havayollarının aldığı önlemlerde var.

İSTANBUL- Dünya çapında kitlesel aşılama programlarının hız kazanmasına ve karantinasız tatillerden söz edilmesine rağmen, uluslararası seyahat olasılığı birçok ülkede hala çok uzak görünüyor. Ancak uçabilecekler içinse hala tedirginlikler var. Havayolları ne kadar güvenli?

Pek çok havayolu, koronavirüsün devam eden etkisi nedeniyle programlarını gözden geçirmiş veya bazı filolarını durdurmuştu. Ancak devam eden havayollarının da virüsün potansiyel yayılmasını sınırlandırmak için sıkı güvenlik önlemleri geliştirmesine neden olmuştu. 

Hatta bu havayolları daha da önemlisi, seyahat eden halkın yakın gelecekte tekrar uçmanın keyfini çıkaracak kadar rahat ve güvende hissetmesini sağladı. Tam da buna erişmek için yerinde derinlemesine inceleyen ve anket yürüten hava taşımacılığı derecelendirme kuruluşu Skytrax, COVID-19 güvenlik akreditasyonunu başlattı.

HAVAYOLLARI BİZİ GÖKYÜZÜNDE NASIL GÜVENDE TUTUYOR?

Euronews'ün haberine göre ortalama bir uzun mesafeli uçuşta küresel bir pandemi sırasında 300 kişiye kadar yakın mesafede oturmak, en cesurumuzu bile gergin hale getirmek için yeterli. Bizi havada güvende tutmanın bir parçası, modern uçak tasarımında ve havayollarının aldığı önlemlerde var. Modern uçaklar, hastanelerdekilere benzer filtrelerle donatılmıştır ve partiküllerin havasını COVID-19 kadar kısa sürede temizlemeye yardımcı olur ve bu da onu tartışmasız en güvenli yerlerden biri haline getirir.

Uçak tasarımı bir yana, havayolları, zorunlu maske takma, orta koltukları bloke etme ve uçuşunuz sırasında kullanım için hijyenik kitler sağlama gibi yeni uçuş rutininin bir parçası olarak uçakta bazı protokolleri de benimsedi. Elbette, güvenlik önlemleri sadece uçuşunuz için geçerli değil. Genellikle çoğu havalimanında terminal binasının dışına adım attığınız andan itibaren başlar. 

Manşetler

Formula 1 Türkiye'ye geri döndü: 5 yıllık imza atıldı
Babadağ Ultra Maratonu, spor, doğa ve tarihi buluşturuyor
CMO Awards 2026 kazananları açıklandı 
WTC: 2035'e kadar turizme 12.5 milyon dolar yatırım yapılacak
Rus turistlerin yerini Polonyalılar ile BDT ülkeleri aldı
23 Nisan Çocuk Bayramı buruk geçti
Başkan Grégoire: Paris'te Airbnb artık tarih oldu!
 Londra'da Uluslararası Gastronomi Film Festivali yapıldı
Dünya çocukları Antalya'da buluştu
Yerli turizm harcamaları 2025’te 555 milyar lirayı aştı