Türkiye'den hem havayolu hem havalimanı listede

Pandemi sırasında 300 kişiye kadar yakın mesafede oturmak, en cesurumuzu bile gergin hale getirmek için yeterli. Bizi havada güvende tutmanın bir parçası, modern uçak tasarımında ve havayollarının aldığı önlemlerde var.

İSTANBUL- Dünya çapında kitlesel aşılama programlarının hız kazanmasına ve karantinasız tatillerden söz edilmesine rağmen, uluslararası seyahat olasılığı birçok ülkede hala çok uzak görünüyor. Ancak uçabilecekler içinse hala tedirginlikler var. Havayolları ne kadar güvenli?

Pek çok havayolu, koronavirüsün devam eden etkisi nedeniyle programlarını gözden geçirmiş veya bazı filolarını durdurmuştu. Ancak devam eden havayollarının da virüsün potansiyel yayılmasını sınırlandırmak için sıkı güvenlik önlemleri geliştirmesine neden olmuştu. 

Hatta bu havayolları daha da önemlisi, seyahat eden halkın yakın gelecekte tekrar uçmanın keyfini çıkaracak kadar rahat ve güvende hissetmesini sağladı. Tam da buna erişmek için yerinde derinlemesine inceleyen ve anket yürüten hava taşımacılığı derecelendirme kuruluşu Skytrax, COVID-19 güvenlik akreditasyonunu başlattı.

HAVAYOLLARI BİZİ GÖKYÜZÜNDE NASIL GÜVENDE TUTUYOR?

Euronews'ün haberine göre ortalama bir uzun mesafeli uçuşta küresel bir pandemi sırasında 300 kişiye kadar yakın mesafede oturmak, en cesurumuzu bile gergin hale getirmek için yeterli. Bizi havada güvende tutmanın bir parçası, modern uçak tasarımında ve havayollarının aldığı önlemlerde var. Modern uçaklar, hastanelerdekilere benzer filtrelerle donatılmıştır ve partiküllerin havasını COVID-19 kadar kısa sürede temizlemeye yardımcı olur ve bu da onu tartışmasız en güvenli yerlerden biri haline getirir.

Uçak tasarımı bir yana, havayolları, zorunlu maske takma, orta koltukları bloke etme ve uçuşunuz sırasında kullanım için hijyenik kitler sağlama gibi yeni uçuş rutininin bir parçası olarak uçakta bazı protokolleri de benimsedi. Elbette, güvenlik önlemleri sadece uçuşunuz için geçerli değil. Genellikle çoğu havalimanında terminal binasının dışına adım attığınız andan itibaren başlar. 

Manşetler

Meliá Hotels: Otantik gastronomi deneyimi sunmalı
2026 seçimleri uluslararası seyahatler için riskleri artırıyor
TUI ile Umman arasındaki turizm ortaklığı askıya alındı
Türkiye turizmde ateş hattının ortasında güvenli bir liman
Türkiye havalimanları iki ayda 32,9 milyon yolcuya hizmet verdi
 Korkuteli'nin tarihi ve kültürel değerleri turizme kazandırılıyor!
İspanya’nın savaş karşıtı olması ilişkileri güçlendirdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi