Turizmin temelini dürüstlük oluşturuyor

Vali Şahin Yılın Ahisi Üsame Çolak'a Ahi Kaftanı giydirdi. Antalya Valisi Hulusi Şahin, Türkiye turizminin başkenti Antalya'da turizminin temelini dürüstlük oluşturduğunu söyledi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN/ANTALYA - Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) tarafından 38. Ahilik Haftası nedeniyle düzenlenen törene katılan Vali Şahin Yılın Ahisi Üsame Çolak'a Ahi Kaftanı giydirdi. 
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Türkiye turizminin başkenti Antalya'da turizminin temelini dürüstlük oluşturduğunu söyledi. 
 Ahi Meydanı'ndaki törende konuşan Antalya  Valisi  Şahin, "Bizler sadece kazanmayı değil, kazanırken paylaşmayı, yardımlaşmayı, dürüstlüğü, helalinden kazanmayı ilke edinen bir kültürün evlatlarıyız. Çocuklarımızı da bu ilkeyle yetiştirmeliyiz. Bu sadece köşedeki züccaciyenin meselesi değil, bu en büyük holdingin de ana ilkesi olması gerekir." dedi.
  Demirciler Çarşısı içerisinde bulunan Ahi Meydanı'nda düzenlenen törene Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Milletvekilleri Hilmi Durgun, Mustafa Köse, Aykut Kaya,  Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir, Vali Yardımcısı Erol Tanrıkulu, Ticaret İl Müdürü Halil Özşahan, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve esnaflar katıldı. 
Ahi Meydanı'ndaki törende konuşan Vali Şahin, "Bizler sadece kazanmayı değil, kazanırken paylaşmayı, yardımlaşmayı, dürüstlüğü, helalinden kazanmayı ilke edinen bir kültürün evlatlarıyız. Çocuklarımızı da bu ilkeyle yetiştirmeliyiz. Bu sadece köşedeki züccaciyenin meselesi değil, bu en büyük holdingin de ana ilkesi olması gerekir." dedi.
Programda yılın ahisi seçilen saat tamircisi Üsame Çolak'a Vali Şahin tarafından ahi kaftanı giydirilerek plaket takdim edildi. Törende ayrıca yılın kalfası ve yılın çırağı olarak seçilenlere de plaketleri verildi. "Şed Kuşanma" töreni devam eden anma programının sonunda Vali Şahin protokol üyeleriyle birlikte Kazan başına geçerek vatandaşlara kavurma ve pilav ikramında bulundu. 
Törenin ardından Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Aslıhan Dere, yılın Ahisi ve Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte günün anlam ve önemine binaen Antalya Valiliğini ziyaret ederek Vali Hulusi Şahin'e Ahilik Kaftanı takdim etti.

Manşetler

Formula 1 Türkiye'ye geri döndü: 5 yıllık imza atıldı
Babadağ Ultra Maratonu, spor, doğa ve tarihi buluşturuyor
CMO Awards 2026 kazananları açıklandı 
WTC: 2035'e kadar turizme 12.5 milyon dolar yatırım yapılacak
Rus turistlerin yerini Polonyalılar ile BDT ülkeleri aldı
23 Nisan Çocuk Bayramı buruk geçti
Başkan Grégoire: Paris'te Airbnb artık tarih oldu!
 Londra'da Uluslararası Gastronomi Film Festivali yapıldı
Dünya çocukları Antalya'da buluştu
Yerli turizm harcamaları 2025’te 555 milyar lirayı aştı