Turizm terörün hendek çukurunda

Diyarbakır’da bölücü terör örgütünün uzantıları tarafından açılan hendekler, yaşanan çatışmalar ve olaylar turizmi vurdu

DİYARBAKIR- Diyarbakır’da turist sayısında büyük bir azalma olurken, otellerde doluluk oranları yüzde 50 geriledi. Diyarbakır Tanıtma ve Kültür Derneği 2. Başkanı Edip Paçal, ağustos ayından bu yana toplu gezi gruplarının gelmediğini söyledi. Paçal, Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmesinin sevincini yaşayamadıklarını belirtti.

Paçal, çözüm sürecinde turizmde yüzde 70 bir gelişme yaşandığını vurguladı. Yaşanan bu durumun büyük sevinç yarattığını dile getiren Paçal, Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmesiyle turizmin daha da canlanmasını beklediklerini ancak çatışmalı sürecin tekrar başlamasıyla UNESCO sevincini yaşayamadıklarını kaydetti.
Paçal, “Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri’nin, tarihi camilerin, hanların, hamamların, kiliselerin bulunduğu Sur İlçesi’ne, kazılan hendeklerden dolayı turist götüremiyoruz. Mezopotamya’nın kalbi Diyarbakır’dır, Suriçi’dir. Oteller iş yapamıyor, esnaf iş yapamıyor. Bir an önce çözüm sürecine geri dönülmesini bekliyoruz” dedi.
 

Manşetler

Tur şirketi iflas etti, 600 kişi Umre'de mağdur oldu
Fas turizme 3,5 milyar avro yatırım yapıyor
Ekonomi sınıfına yatırılabilen koltuklar geldi
Gemide yapılan düğün töreni gökyüzüne taşındı
Ordu'daki tarihi Aya Nikola adası turizme kazandırılacak
Süper zenginler Türkiye ekonomisinin 2,5 katını saklıyor
Anadolu'nun 106. yıl dönümü için 1920 Koşu Yarışı
Hawaiian Airlines pilotları sakallarını tıraş edecekler
Petrole gelen sürekli zam pazarcı esnafı zorluyor
Hayırsızada’dan günümüze 'köpeksizleştirme siyaseti'