ANKARA- AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Nur Günay, turizm krizine karşı alıhnacak önlemleri içeren paketin, pazartesi günü Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanacağını bildirdi. Günay, basına yaptığı yazılı açıklamada, 2016 bütçesi görüşmelerinin, TBMM Plan Bütçe Komisyonundaki sürecinin tamamlandığını söyledi.
DİKKATLİ ÇALIŞMA YAPILDI
Bütçe görüşmelerinin olumlu geçtiğini söyleyen Günay, bakanlıkların yaptığı çalışmalara, komisyon üyelerinin olumlu katkılarda bulunduğunu belirtti. Günay, "Günde 14-16 saat toplantı yaptığımız dönemler oldu. Üst üste ama bu da ayrı bir keyifti. Komisyon üyelerimizin çoğu yeniydi, çok güzel bir kaynaşma oldu" diye konuştu. Günay, bütçenin, 26 Şubat'ta Genel Kurul'a geleceğini hatırlatarak, "Hedefimiz, bunu en kısa zamanda Genel Kurul'dan geçirip, bir an önce uygulamaya başlatmak" dedi.
EKONOMİ YÖNETİMİNDE, HER ŞEY TAKİP EDİLİYOR"
Hükümet olarak ülke ekonomisini çok yakından takip ettiklerini, gereken durumlarda ilgili programları ve politikaları devreye soktuklarını dile getiren Günay, şöyle konuştu:
"Bu da ekonomi yönetiminde, her şeyin saniye, saniye takip edildiğinin bir göstergesi. Bir örnek verecek olursak, Rusya ile olan gerilim veya çevre bölgelerde, ülkelerde yaşanan sorun nedeniyle turizmin etkilendiğini hepimiz biliyoruz ve bu konuda da hemen bir önlem paketi hazırlandı. Pazartesi günü Başbakanımız bunu kamuoyuyla paylaşacak. Yani ekonomi tarafında yakın bir takip, belli bir performans devam ediyor. Gerektiğinde müdahale ediliyor teşviklerle, desteklerle veya başka programlarla çözüm getirilecektir."