ANKARA- Türkiye turizm alanında son on yıl içinde inanılmaz bir gelişim gösterdi.Türkiye"nin dünya turizmindeki yeri 8 yılda 10 basamak ilerledi.
Türkiye, 1980"lerde başladığı turizmi geliştirme çalışmaları sonucunda dünyada söz sahibi ülkeler arasına girmeyi başardı. Özellikle son on yılda yaptığı atılımla turizm alanındaki ilk on ülkeden biri oldu.
2002"de dünya turizminde turist sayısı bakımından 17. sırada olan Türkiye, 2009"da 7. sıraya kadar yükseldi. 2002"de Türkiye"ye tüm dünyadan gelen turist sayısı 13,2 milyon iken bu rakam 2010"da yüzde 116,7 artışla 28.6 milyona ulaştı.
Türkiye turizm geliri anlamında da dünyanın önde gelen ülkeleri arasına girmeyi başardı. 2002"de turizm geliri anlamında 12. sırada olan Türkiye, dünyada yaşanan ekonomik krize rağmen 2009"da 9. sıraya kadar yükseldi. 2002"de 11,9 milyar dolar olan turizm geliri, 2010"da yüzde 76,5 artışla 20,8 milyar dolara ulaştı.
Manşetler
Tur şirketi iflas etti, 600 kişi Umre'de mağdur oldu
Fas turizme 3,5 milyar avro yatırım yapıyor
Ekonomi sınıfına yatırılabilen koltuklar geldi
Gemide yapılan düğün töreni gökyüzüne taşındı
Ordu'daki tarihi Aya Nikola adası turizme kazandırılacak
Süper zenginler Türkiye ekonomisinin 2,5 katını saklıyor
Anadolu'nun 106. yıl dönümü için 1920 Koşu Yarışı
Hawaiian Airlines pilotları sakallarını tıraş edecekler
Petrole gelen sürekli zam pazarcı esnafı zorluyor
Hayırsızada’dan günümüze 'köpeksizleştirme siyaseti'