Tour Of Antalya'ya 29 takımdan 174 bisikletçi katılacak!

12-15 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan organizasyon toplam dört etaptan oluşacak. Dünyanın dört bir yanından gelen bisiklet sporcularının katılımıyla düzenlenecek olan yarışmalar, Antalya'nın tanıtımına önemli katkı sağlayacak.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
MURATPAŞA/ANTALYA-
Türkiye Bisiklet Federasyonu ile Uluslararası Bisiklet Birliği işbirliği ile, bu yıl Antalya’da 6’ncısı düzenlenecek olan Tour of Antalya’nın tanıtım programı gerçekleştirildi.
Türkiye’nin en prestijli bisiklet yarışlarından biri olarak gösterilen ve çeşitli ülkelerden 29 takım ile 174 sporcuyu Antalya’da bir araya getirecek olan Tour of Antalya’nın tanıtım programı gerçekleştirildi. Tarihi Üç Kapılar önünde gerçekleştirilen programa Vali Hulusi Şahin, Vali Yardımcısı Tahsin Aksu, Muratpaşa Kaymakamı İhsan Kara, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ayhan Gök, Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı Metin Cengiz, ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman ve sporcular katıldı.

Antalya, Bisiklet Sporu İçin Ciddi Bir Fırsat

Programda yaptığı konuşmada Antalya’nın iklimsel ve coğrafi şartlarının bisiklet sporu için son derece elverişli olduğunu belirten Vali Hulusi Şahin, “Bisiklet sporu için böyle bir mevsimde böyle bir hava, bulunmaz bir fırsat ve imkân. Bisiklet sporu dünya genelinde, özellikle Avrupa'da büyük ilgi görüyor. Bu mevsim, Avrupa'da bisiklet sporunun yapılabilmesi açısından elverişli değil. Dolayısıyla Antalya bu konuda iyi bir noktaya gelirse, turizm anlamında çok ciddi bir fırsat doğacağının farkındayız ve bu doğrultuda uzun zamandır çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye’de en fazla bisiklet dostu otel Antalya’da yer alıyor. Bunun dışında Tour of Antalya gibi pek çok önemli organizasyonu da Antalya’ya kazandırmak için sponsorlarımız ve paydaşlarımızla birlikte çalışıyoruz.” sözlerini kullandı.

 Antalya’nın Güzelliklerini Dünyaya Tanıtma Fırsatı

Spor faaliyetlerinde kazanılan başarılar Antalyalıların sporsever yönlerinin önemli bir payı olduğunu ifade eden Vali Şahin, “Bu sene altıncısını düzenleyeceğimiz Tour of Antalya her geçen gün büyüyerek, gelişerek kurumsallaşıyor. Asya’dan Afrika’ya, Avrupa’dan Amerika’ya kadar dünyanın her yerinden bisiklet takımları ilgi göstererek Antalya’ya geldi. Onları burada ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Ayrıca hem ulusal hem de uluslararası yayınlar aracılığıyla; kumsalından antik kentine, vadilerinden ormanlarına, dağlarından ovalarına kadar Antalya’nın bu güzelliklerini dünyaya gösterme fırsatını da yakalamış olacağız. Başta Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile Türkiye Bisiklet Federasyonumuz olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim.” ifadelerine yer verdi.
12-15 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan organizasyon toplam dört etaptan oluşacak. Dünyanın dört bir yanından gelen bisiklet sporcularının katılımıyla düzenlenecek olan yarışmalar, Antalya'nın tanıtımına önemli katkı sağlayacak.

Manşetler

2026 TUI En İyi 100 Otel'de Antalya ve Muğla-Dalaman önde
ABD-Çin geriliminde ticaret rotası AB ve ASEAN’a kayıyor
BM Turizm, 2027 Turizm Yılı yol haritasını başlattı
LVMH’nin Rusya’daki tartışılan oteli
Ticaret Bakanlığı tarafından turizme destek
Tour Of Antalya'ya 29 takımdan 174 bisikletçi katılacak!
Bayramda tatilcilerin rotası Kuzey Afrika 
İstanbul röntgeni, bir elektrik faturasında gizlidir
Konya-Antalya Yolu kapandı, turistik işletmeler zorda!
Denizcilik Zirvesi ilk kez cruise gemisinde yapılıyor