The Times: turizm çalışanlarını aşılama yarışı

The Times gazetesi, Türkiye'nin turizm çalışanlarını aşılamaya başlamasını 'Covid-19'a karşı bir yarış' olarak okuyucularına aktardı.

LONDRA- İngilizler yaklaşan turizm sezonu için plan hazırlığındayken, Türkiye'yi de yakından takip ediyor. The Times gazetesi, Türkiye'nin turizm çalışanlarını aşılamaya başlamasını 'Covid-19'a karşı bir yarış' olarak okuyucularına aktardı.
Corona virüsü dünya genelinde can almaya devam ederken, salgını bitirmek için başlatılan aşılama kampanyaları tüm hızıyla sürüyor. Vatandaşlarını aşılamaya başlayan ilk ülkelerden İngiltere'de yaklaşan turizm sezonu öncesi gözler tatil fırsatlarında.

‘Trafik ışığı' sistemini devreye sokması beklenen İngiltere, tatil için gidilebilecek ülkeleri, aşılama, hastalık ve mutasyon oranlarına göre değerlendirecek. The Times gazetesi, İngiliz turistlerin en gözde seçeneklerinden biri olması beklenen Türkiye’yle ilgili çarpıcı bir analiz yayınladı.

Geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy havacılık ve turizm sektörü çalışanlarını aşılamaya başladıklarını açıklamıştı. Hannah Lucinda Smith imzalı makalede, Türkiye’nin bu noktada Covid-19’a karşı turizm sezonu öncesi bir yarış başlattığına dikkat çekildi.

1 MİLYON ÇALIŞAN HEDEFİ

Yazıda, önümüzdeki ay sonuna kadar Türkiye’de 1 milyonu aşkın turizm sektörü çalışanının aşılanmasının hedeflendiği belirtildi. Türkiye’nin İngiliz turistlerden aşı sertifikası ya da negatif test sonucu şartı aramayacağını aktaran The Times, 2019 yılına kıyasla geçtiğimiz yıl turizmdeki kaybın yüzde 65’i bulduğunu vurguladı.

AN İTİBARIYLA UÇUŞ YOK

Aşılamanın yanı sıra turizm sektörü çalışanları ve oteller için hijyen ve sosyal mesafe sertifika programları uygulandığı da haberde verilen bilgiler arasında. Türkiye’nin kırmızı listede olmasının büyük sıkıntılar doğurabileceği ifade edilen yazıda, İngiltere’den Türkiye’ye an itibarıyla uçuş bulunmadığı belirtildi.

Türkiye’nin salgında üçüncü dalgayla mücadele ettiğine dikkat çekilen haberde, Hindistan, ABD ve Brezilya’dan sonra en yüksek günlük yeni vaka sayılarına sahip olduğu anlatıldı. Ramazan ayı itibarıyla bar ve restoranların kapanacağı, ülke genelindeki yoğun bakım servislerinin Sağlık Bakanlığı verilerine göre yüzde 66.5 oranında dolu olduğu öne sürüldü.

Manşetler

Oteller aşırı fotoğraf çekmeyi dizginlemeyi amaçlıyor.
26. WTTC Küresel Zirvesi'nin ev sahibi Malta
Dubai turizm için influencer yetiştirecek
FAA, yapay zekâ ile hava trafik kontrolü deniyor
İstanbul’dan Asya’ya yeni hava köprüsü
Seyahatin yeni rotasını lezzet çiziyor: 2026’nın turları
Brussels Airlines ile Deutsche Bahn, tek bilete girdi
Haydarpaşa’nın temelinde ahşap kazıkların yüzde 80’i kayıp!
İki kıta arasında yüzmek dünyayı çekiyor
Swissport, GHI ortaklığıyla Kolombiya pazarına giriyor