The Marmara Taksim yenilendi

The Marmara Taksim, dünya çapında birçok çarpıcı projeye imza atmış usta mimar Dan Kwan'ın imzasıyla toplantı salonları ve balo salonu yenilendi.

İSTANBUL- The Marmara Taksim, dünya çapında birçok çarpıcı projeye imza atmış usta mimar Dan Kwan'ın imzasıyla toplantı salonları ve balo salonu yenilendi ve hizmette mükemmelliğin sınırlarını zorluyor.
İstanbul’un simgelerinden The Marmara Taksim 20. yılında, dünyaca ünlü tasarımcı ve iç mimar Dan Kwan imzasını taşıyan, Türk sanatı ve kültürünün “modern” ile harmanlanmasından oluşan yeni yüzüyle misafirlerinin hizmetinde. Renovasyon çerçevesinde ‘Meeting Center’ konseptiyle yenilenen toplantı salonları ise, modern çağın tüm teknolojik altyapısını hizmete sunuyor. Tümüyle toplantı amaçlı olarak yeniden tasarlanan, üç break out ve beşe bölünebilen The Marmara Meeting Center katı toplantılarınızı eksiksiz yerine getiriyor.



İLERİ TEKNOLOJİNİN KONFORU

The Marmara Taksim, 2 balo ve 35 metre ile 450 metrekare arasında farklı ölçülerdeki 19 toplantı salonunu tamamen yenileyerek, İstanbul’un toplantı ve organizasyon merkezi olma özelliğini koruyor. İhtiyacınıza göre 10 kişilik küçük toplantılara veya 1000 kişilik uluslararası buluşmalara ev sahipliği yapabilecek kapasitedeki salon ve alanlar, modern çağın gerektirdiği tüm teknoloji altyapısına sahip.
Dijital panolardan bir tuşla toplantı salonlarının ışık sistemlerini kontrol edebilen otomasyon sistemlerinden, yüksek hızda internete kadar ihtiyaç duyulabilecek tüm detayların düşünüldüğü toplantı salonları, özel tasarım sandalye ve mobilyalarıyla katılımcıların konforunu da ön planda tutuyor.



RESİDENCE KİTCHEN FARKIYLA...

The Marmara Taksim, toplantıları bir lezzet şölenine dönüştürmek için de çeşitli imkânlar sunuyor. Residence kitchen konsepti farkıyla, katılımcılar toplantı öncesi The Marmara’nın ödüllü şeflerinin hazırladığı birbirinden lezzetli kahvaltılıkları tatma olanağı buluyor, toplantı aralarında isterlerse çay-kahvelerini içiyor, isterlerse lounge kısmındaki barda içeceklerini yudumlayabiliyor.
Ödüllü şeflerin hazırladığı muhteşem lezzetli menülerin yanında, tamamen yenilenerek ‘beş yıldızlı sokak lezzetleri’ konseptiyle yaratılan Tuti Restaurant’da yemek almak da mümkün. Tuti Restaurant tüm cephesi Taksim Meydanı’na açık olan balkon ve terasıyla dikkat çekiyor.

RENKLER VE ETKİLER
The Marmara Taksim’in dekorasyonunda dünyaca ünlü Mimar Dan Kwan, yerel Türk motifleri ve kültürünü kullanarak otelin simgesel duruşunu daha da ön plana çıkarıyor. Kwan, otele Osmanlı kaftanlarının renklerini aktarıyor. Lobide misafirileri karşılayan kırmızı renk tutku, aşk ve arzuyu yansıtırken, siyah şıklığı ve sadeliği ortaya çıkarıyor. Toplantı odalarında kullanılan koyu mavi ise bilgeliği ve ciddiyeti yansıtıyor.

THE MARMARA TAKSİM GRAND BALROOM’DA RENOVASYON
The Marmara Taksim balo salonu Grand Ballrom da, dünyaca ünlü tasarımcı Dan Kwan tarafından tasarlanarak yenilendi. Kongre ve toplantılar için ideal olduğu kadar sosyal organizasyonlar, yemek ve düğün davetleri içinde ideal olan Grand Ballroom; modern çağın tüm teknolojik altyapısı ile misafirlerini ağırlıyor.
Pencere tasarımları gün ışığını görecek şekilde yapılan Grand Ballroom, 254 metrekarelik gün ışığı gören fuayesiyle 700 kişilik toplantı, 500 kişilik oturma düzeninde yemek ve 750 kişilik kokteyl kapasitesiyle hizmet veriyor. İstenildiği taktirde ikiye bölünebilme özelliğine sahip 626 metrekarelik balo salonu, 307 ve 320 metrekarelik iki ayrı salon olarak tüm organizasyonlara ev sahipliği yapıyor. The Marmara Taksim ana giriş katında yer alan Grand Ballroom’a otel dışından giriş imkanı da bulunuyor.

DAN KWAN KİMDİR?
Dünya çapında lider mimarlık şirketlerinden Wilson Associates bünyesinde yer alan, otel ve restoran tasarımının maestrosu Dan Kwan, aynı zamanda lisanslı bir şehir planlamacı.
Eğitim aldığı yerlerin arasında Pratt Institute, Bachelor of Architecture, Magna Cum Laude Columbia University, Double-Masters in Urban Planning & Business Administration, Culinary Institute of America bulunuyor.
2007’den günümüze kadar sayısız otel ile çalışmalarını sürdüren Dan Kwan İtalya’dan Vietnam’a, Mısır’dan Hindistan’a kadar geniş bir yelpazede çalıştı. 2007’den günümüze kadar yine bir WILSON ASSOCIATES iştiraki olan Blueplate ekibi ile birlikte Singapur’da tasarımlarına devam etti. Çin’deki Tianjin Four Seasons oteli, Mumbaii’deki JW Marriott oteli, Mısır Hilton oteli gibi büyük isimler ile çalıştı.

WİLSON ASSOCİATES HAKKINDA
Dünya çapında otel, resort, restoran, club, casino ve rezidanslardaki projeleri ile adı lüks, elegans ve unutulmaz misafir tecrübesi ile özdeşleşen uluslararası bir iç mimari tasarım firması olan Wilson Associates, kuruluşundan bu yana dünya çapındaki birçok otel için toplam 1,000,000’dan fazla misafir odası tasarladı. Firma yıllar boyunca Amerika’nın en prestijli ödüllerinden olan American Hotel and Motel Association's Gold Key ödülünü en iyi otel tasarımı kategorisinde aldı. 1971 yılında Trisha Wilson tarafından kurulan mimarlık firmasının bugün Dallas, New York, Los Angeles, Singapur, Johannesburg, Şanghay ve Cochin, Hindistan ofislerinde 350’den fazla profesyonel çalışanı mevcut. Bu çalışanlar kayıtlı mimarlar, ödüllü ve tescilli tasarımcılar, tasarım asistanları ve idari kadrodan oluşuyor. Otelcilik ve tasarım endüstrilerinin bir numaralı mimarlık firması olarak konumlanan WA müşterileri unutulmayacak bir deneyim vaat ediyor ve şıklık ve lüksü bir arada sunan yapılara imza atıyor. Projelerini gerçekleştireceği alanların topoğrafyası, kültürü, örf ve adetlerini de göz önünde bulundurarak hem müşterileri hem de hizmet verdiği pazarlar için üstün dizaynlı sunumlar tasarlayan WA, müşterinin isteklerini derinlemesine irdeleyen ve her aşamada diyalog halinde kalan mimarlar ile çalışıyor.

Manşetler

Yargıtay, Concierge Derneği 2021 genel kurulunu geçersiz saydı
Antalya turizmi ekonomiye 30 milyar dolar döviz sağlıyor!
Tatil temel bir ihtiyaç olmaya devam ediyor,
Prontotour 2025 raporuna göre kültür turları yükseliyor
Ege’nin İki Yakasında Bir Gecede Değişen Hayatlar
Düzensiz göçle işbirliği yapan ülkelere vize kolaylığı
Restoran ve kafelerde kuver ücreti yasaklandı
'Türk oligark'ın Domodedovo Havalimanı'nı yarı fiyatına satıldı
Dışarda yemek, kıyafet bütçesini geçti
Turizmde, veriyle tanıtım, deneyimle sadakat