Suudilerden Karadeniz'e otel

Al Rubeaan şirketinin, Trabzon’da yapmayı planladığı 30 milyon dolarlık otelin inşaatına başlayacağı kaydedildi.

TRABZON- Al Rubeaan şirketinin, Trabzon’da yapmayı planladığı 30 milyon dolarlık otelin inşaatına başlayacağı kaydedildi.Trabzon Valisi Recep Kızılcık, son yıllarda Doğu Karadeniz’e özellikle Arap turistlerin büyük ilgi gösterdiğini, tatillerini yörede geçirdiklerini ifade etti.
Her yıl Trabzon’u on binlerce Arap turistin ziyaret ettiğini vurgulayan Kızılcık, ”Bunu gören Arap şirketleri de ilimize yatırım yapmak istediler. Suudi Arabistan’dan gelen Al Rubeaan şirketi yetkilileriyle otel yapımı konusunda daha önceden görüşmelerimiz ve bu görüşmeler sonucunda da anlaşmamız oldu” dedi.

30 MİLYON DOLARA MAL OLACAK
”Al Rubeaan, Suudi Arabistan’da faaliyet gösteren ünlü bir turizm şirketi. Şirketin dünyanın birçok ülkesinde yatırımları var. Trabzon’da da 5 yıldızlı bir otel yapmak için anlaşma sağlandı. Projenin otel yapımı aşamasında görev alacak inşaat yetkilileri ile mühendislik, muhasebe danışmanlık şirketi yetkilileri, Trabzon’a gelecek. Bu yatırım, ilimizin turizmine ve istihdama önemli katkı sağlayacak.
Otelin yaklaşık 25-30 milyon dolara mal olması planlanıyor. Şirket, Cidde’den Trabzon’a charter seferleri yapmayı düşünüyor.”
Suudi Arabistan merkezli Al-Rubeaan Group, Trabzon’da beş yıldızlı otel yapımı için açılan ihaleyi kazanmıştı. İhaleyle Trabzon’un Yalıncak beldesinde, mülkiyeti Özel İdare’ye ait 15 bin 995 metrekarelik taşınmazların irtifak hakkı tesis edilmesi ve kullanma izni bu şirkete verilmişti.

Manşetler

Tur şirketi iflas etti, 600 kişi Umre'de mağdur oldu
Fas turizme 3,5 milyar avro yatırım yapıyor
Ekonomi sınıfına yatırılabilen koltuklar geldi
Gemide yapılan düğün töreni gökyüzüne taşındı
Ordu'daki tarihi Aya Nikola adası turizme kazandırılacak
Süper zenginler Türkiye ekonomisinin 2,5 katını saklıyor
Anadolu'nun 106. yıl dönümü için 1920 Koşu Yarışı
Hawaiian Airlines pilotları sakallarını tıraş edecekler
Petrole gelen sürekli zam pazarcı esnafı zorluyor
Hayırsızada’dan günümüze 'köpeksizleştirme siyaseti'