Şehri Keşfet Projesi ITB Berlin'de tanıtılacak!

Muratpaşa Belediyesi, kültür ve doğa turizmini canlandırmayı hedefleyen ‘Şehri Keşfet’ tur paketlerini turizm sektörünün en büyük buluşma noktası olan ITB Berlin’de uluslararası turizm profesyonelleriyle buluşacak.

Abdurrahman Büyükkeskin
Muratpaşa/Antalya -
Muratpaşa Belediyesi, 4-6 Mart tarihleri arasında kapılarını açacak dünyanın en büyük turizm fuarı ITB Berlin’de, turizmi 12 aya yayacak ‘Şehri Keşfet’ projesini dünya vitrinine taşıyacak.

Muratpaşa Belediyesi, Antalya’da deniz-kum-güneş turizminin ötesine geçerek kültür ve doğa turizmini canlandırmayı hedefleyen ‘Şehri Keşfet’ tur paketlerini ilk olarak Erdal İnönü Kent Parkı'nda düzenlenen bir basın toplantısıyla tanıtmıştı. Şimdi ise proje, turizm sektörünün en büyük buluşma noktası olan ITB Berlin’de uluslararası turizm profesyonelleriyle buluşacak.

Şehri Keşfet tur paketlerinde uçak biletlerinden konaklanabilecek otellere, rehberlik hizmetlerinden restoran tercihlerine ve gezilecek tarihi doğal güzelliklere kadar turlar, turistlere seçenekler halinde sunuluyor. Şehri Keşfet’le antik kentlerin büyüleyici atmosferinde tarihi bir yolculuğa çıkmak, Torosların eteklerinde doğayla buluşmak veya geleneksel lezzetleri deneyimlemek mümkün.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, seyahat ederken aynı zamanda gezilen yerlerin kültürünü de keşfetmenin önemine dikkat çekti. Uysal şunları söyledi:

“Seyahati anlamlandırabilmek için tarihten, arkeolojiden zevk almak; bir yörenin özgün yemeklerini, danslarını, şarkılarını deneyimlemek önemlidir. Turizmi çeşitlendirme ihtiyacı var. Antalya'ya gelmek isteyen birisi eğer deniz, kum, güneş turizmi yapmak değil de şehri keşfetmek, şehrin kültürel odaklı noktalarını, doğasını, coğrafyasını keşfetmek istiyorsa Şehri keşfet turlarının rotalarından yararlanabilir. Antalya’da turizmi çeşitlendirebilmek için hazır tur paketlerini raflara yerleştiriyoruz.”

Manşetler

2026 En İyi Turizm Köyü Adayı Adatepe'nin Özellikleri
TCDD’den ilaçlama için ‘dikkatli olun’ çağrısı
Dünya Latte Sanatı Şampiyonası'nda nasıl ikincilik elde etti?
243 kiloluk ton balığına 3,2 milyon dolar
23 takım ve 27 ülkeden 161 bisikletçi, 1133,5 km yarışacak
Havacılık şirketinin lisansı iptal edildi
Ege’nin iki yakası, basketbol ve müzik ile Sakız’da buluşuyor
WTTC, küresel liderleri Mısır’da bir araya getiriyor
TAP Air Portugal en iyi stopover programı ödülünü kazandı
2026’nın Kültür Yolu Festivali Şanlıurfa’da başladı