Rusya, FIFA 2018’e hazırlanıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin,kendi ülkesinde düzenlenecek 2018 futbol dünya kupası hazırlıkları için hazırlıkların başlaması emrini verdi.

MOSKOVA- Brezilya’da FİFA Dünya Kupası Almanya’nın şampiyonluğu ile bitti. Ancak bir dünya kupasının bitişi, diğer dünya kupasının başlangıcıdır.  Rusya, FIFA 2018’e 100’den fazla otel inşaatıyla başladı
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2014 Dünya Kupasının Arjantin-Almanya finalini statta canlı seyretti ve hakemin bitiş düdüğüyle birlikte, kendi ülkesinde düzenlenecek 2018 futbol dünya kupası hazırlıkları için hazırlıkların başlaması emrini verdi.



PUTİN’DEN 14 MİLYAR DOLARLIK BÜTÇE
Putin 2018 dünya kupası için 14 milyar dolarlık bir bütçe ayırdı. Bu bütçenin sadece küçük bir kısmı yeni stat yapımları için düşünülüyor. Aslan payı ise altyapı ve yeni otel yapımları için verilecek desteklere ayrılacak.



MOSKOVA’DA 29 OTEL YAPIMI SÜRÜYOR
Aslında yeni otel yapımlarına verilen destekler geçen yıl başladı. Moskova’da halen devlet desteği alan 29 üst segment otelin yapımı sürüyor. Ülke genelinde bu rakam 100’ü geçiyor. Bu otellerin tamamı 4 yıldız ve üstü olarak plânlandı
Bu rakamlara, devlet desteği almayan, ancak uluslararası dev otel zincirlerinin kendi sermayeleriyle yaptıkları otel yatırımlar dahil değil.

RUSYA’DA TURİZMİN PATLAMA YILI 2018

Putin, en yakın danışmanlarıyla 2018 dünya kupası için verdiği önemi şüphesiz bırakıyor. Başkan Putin, bu organizasyonun Rusya turizminin bir patlama yılı olmasının beklendiğini belirterek, tüm detayların mükemmel olması için çalışıyor.

Manşetler

Yargıtay, Concierge Derneği 2021 genel kurulunu geçersiz saydı
Antalya turizmi ekonomiye 30 milyar dolar döviz sağlıyor!
Tatil temel bir ihtiyaç olmaya devam ediyor,
Prontotour 2025 raporuna göre kültür turları yükseliyor
Ege’nin İki Yakasında Bir Gecede Değişen Hayatlar
Düzensiz göçle işbirliği yapan ülkelere vize kolaylığı
Restoran ve kafelerde kuver ücreti yasaklandı
'Türk oligark'ın Domodedovo Havalimanı'nı yarı fiyatına satıldı
Dışarda yemek, kıyafet bütçesini geçti
Turizmde, veriyle tanıtım, deneyimle sadakat