Rehberlerden turizme 100 biner lira

Rehberler Turizm şirketi başkanı Mehmet Keçeci, “30 yıldır profesyonel turist rehberliği yapıyorum. Bu dönemdeki kadar sıkıntı çekmedik” dedi.

NEVŞEHİR- Kapadokya'da çalışan 100 profesyonel turist rehberi, biner lira sermaye koyarak kurdukları anonim şirketle bölgenin tanıtımına ve ekonomisine katkı için çalışıyor. Şirketin çeşitli yatırımlarla turizm alanında hizmet vereceğini belirten Rehberler Turizm Ticaret A.Ş'nin başkanı Mehmet Keçeci, “30 yıldır profesyonel turist rehberliği yapıyorum. Bu dönemdeki kadar sıkıntı çekmedik” dedi.

YATIRIMLAR PLANLIYORUZ
Mehmet Keçeci, rehber arkadaşlarının birleşerek turizmde söz sahibi olmayı amaçladıklarını belirterek "İşlerimiz turizm ve turistlerle ilgili olacak. Turizmin yan alanıyla ilgili de yatırımlar yapmayı planlıyoruz. Rehberler dışından da şirkete ortak olmak isteyenler oldu ama kuruluş amacının dışına çıkmamak için kabul etmedik" dedi.

TÜM TURIST REHBERLERI ORTAK OLABILIR
Başkan Yardımcısı Yunus Ünal rehberlerin turizmden en az payı alan grup olduğunu belirterek "Rehberler turizmin yönlendirilmesinde her zaman ön planda olan kişiler ama ekonomik alanda en az payı alanlar. Rehberlerin turizmden daha iyi pay alabilmelerini amaçlıyoruz. Yeni bir perspektif ile turizmin sorunlarını tespit edip Kapadokya'nın tanıtımını daha iyi yapmayı hedefliyoruz. Türkiye'de bir örneği daha yok. Türkiye’deki tüm rehberlere açığız" dedi.
 

Manşetler

Tur şirketi iflas etti, 600 kişi Umre'de mağdur oldu
Fas turizme 3,5 milyar avro yatırım yapıyor
Ekonomi sınıfına yatırılabilen koltuklar geldi
Gemide yapılan düğün töreni gökyüzüne taşındı
Ordu'daki tarihi Aya Nikola adası turizme kazandırılacak
Süper zenginler Türkiye ekonomisinin 2,5 katını saklıyor
Anadolu'nun 106. yıl dönümü için 1920 Koşu Yarışı
Hawaiian Airlines pilotları sakallarını tıraş edecekler
Petrole gelen sürekli zam pazarcı esnafı zorluyor
Hayırsızada’dan günümüze 'köpeksizleştirme siyaseti'