Otellerde doluluk %40'a düştü

Aktif turizm sezonunun sona ermesi ile Antalya bölgesinde konaklama tesislerinin doluluk oranı yüzde 40 seviyesine düştü.

ANTALYA- Aktif turizm sezonunun sona ermesi ile Antalya bölgesinde konaklama tesislerinin doluluk oranı yüzde 40 seviyesine düştü. Aktif turizm sezonunun sona ermesi ile Antalya bölgesinde konaklama tesislerinin doluluk oranı yüzde 40 seviyesine düştü.
Destinasyon bölgesinde kasım ayı sonunda konaklama tesislerinin önemli bir bölümü kapılarını kapadı. Konaklama tesislerinin kapanması ile birlikte otellerin doluluk oranı yüzde 85'den yüzde 40'a düştü. Kış döneminde konaklama tesislerinin yabancı konuk ağırlığını Avrupalı emekliler ile 50 yaş üstü turistler oluşturuyor.

Crystal Oteller Grubu Genel Koordinatörü Umman Çetinbaş, aralık ayının başlaması ile birlikte 12 beş yıldızlı otellerinin doluluk oranının yüzde 85'den yüzde 40'a düştüğünü söyledi. Kış mevsiminde otellerine gelen turistlerin büyük çoğunluğunu Almanların oluşturduğunu belirten Çetinbaş, gelen turistlerin 5 ile 12 hafta arasında tatil yaptığını kaydetti. Çetinbaş, emekli ve yaşlı Avrupalı turistlerin kışın Antalya bölgesini tercih etmesinde en önemli etkenin güneşli hava ve kış şartlarına uygun konaklama ücretlerinin olması olduğunu söyledi. Antalya bölgesindeki kış fiyatlarının Avrupalı emekli ve yaşlı turistler için çok cazip olduğunu belirten Çetinbaş, turistler fiyat tarifesini uygun bulduğu için kışın tatil sürelerini bir ile 2,5 ay arasında yaptığını kaydetti. Çetinbaş, "Konaklama tesislerimizde yılbaşı hazırlıklarımız başladı. Otellerimizdeki turist çoğunluğunu Almanlar oluşturuyor. Avrupa ülkelerinde havalar soğuyunca emekli turistler kışın genelde Antalya'ya güneşlenmeye geliyor. Kış konaklama fiyatlarını da emekli turistler için uygun." diye konuştu.



Side Turizm İşletmecileri Derneği(TUDER) Başkanı Cengiz Haydar Barut, kasım ayı sonunda otellerin önemli bir kısmının kapanması ile birlikte bölge destinasyonunda konaklama tesisleri doluluk oranlarının yüzde 40 seviyesine düştüğünü kaydetti.
Öte yandan Antalya bölgesinde otellerde yılbaşı hazırlıkları başladı. Konaklama tesisleri yeni yıla sayılı günler kala otellerin giriş kapılarını 'Hoş geldin 2012' yazıları ile yapay çam ağaçları ve Noel baba kostümleri süslüyor.

Manşetler

Çin, otonom uçan taksilerin seri üretimine onay verdi
Universal, Avrupa'daki ilk tema parkını inşa edecek
1.000 otel, Booking.com'dan tazminat alabilir
Royal Caribbean'dan 13 gemi ile 2027-2028 Karayip
Cuna del Alma mega turizm projesine direniş
Bodrum'dan hareket eden mürettebatlı gulet turu
İspanya aşırı sıcaklara karşı sığınak ağı kuruyor
Yayla Çorbası, CNN'nin "Dünyanın En İyi 20 Çorbası" arasında
''Noel Baba; dünyaya yayılan bir iyilik çağrısı''
Dört otel, airbnb rekabeti nedeniyle kapanıyor