Abdurrahman Büyükkeskin
Demre/Antalya - Demre 2.Noel Baba Festivaline katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Av. Büşra Özdemir;'' Noel Baba dünyaya yayılan bir iyilik çağrısıdır. '' dedi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Av. Büşra Özdemir, Türkiye'nin turizmde başkenti Antalya'da hedeflerinin Kaş'tan Gazipaşa'ya kadar turizi yılın 12 ayına yaymak olduğunu söyledi.
Antalya'nın kültür, tarih, arkeolojik varlıkları tanıma turizminde öncü ilçesinin Demre olduğunu belirten Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Av. Büşra Özdemir , Demre'nin aynı zamanda Likya Medeniyetinin kalbi olduğunu kaydetti. Başkan Vekili Av. Büşra Özdemir, Demre ilçesinde Demre 2. Noel Baba Festivali'ne katıldı. Başkan Vekili Özdemir, festival açılışında yaptığı konuşmada“Bu tarihi şahsiyetin mirası bugün Demre’nin en önemli kültürel zenginliklerinden biri olmuştur. Kadim topraklarımızda doğan bu evrensel değer esasında Demre’den dünyaya yayılan bir iyilik çağrısıdır” Başkan Vekili ÖZDEMİR konuşmasını şu sözlerle tamamladı: ''Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak kültürel mirasın korunması, yerel değerlerin yaşatılması ve kültür sanatın toplumun her kesimine ulaşmasını temel bir sorumluluk olarak görüyoruz.Demre Noel Baba Festivali de bu anlayışın güçlü bir yansımasıdır. Kadim topraklarımızda doğan bu evrensel değer esasında Demre’den Dünya’ya yayılan bir iyilik çağrısıdır. Bu festival Demre’nin turizm potansiyelini ortaya koyan, kültürlerarası etkileşimi güçlendiren aynı zamanda yerel ekonomimize de katkı sağlayan önemli bir etkinlik. Demre’mizi doğası, tarihi, çok kültürlü yapısı ve misafirperverliği açısından dünyaya anlatırken diğer yandan da tüm inançlara saygılı, barışın ve hoşgörünün şehri olarak tanıtmaya devam edeceğiz”
Demre Belediye Başkanı Fahri Duran, festivale verdiği destekten dolayı Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Geçen yıl başladığımız Noel Baba Festivali Kaş, Kumluca ve Finike’den ciddi ziyaretçi aldı. Bu yıl ise yurt dışından 178 konuğumuz var. Demre’nin bu kültürel mirasını Dünya’ya tanıtmak istiyoruz” ifadelerini kullandı
Manşetler
Formula 1 Türkiye'ye geri döndü: 5 yıllık imza atıldı
Babadağ Ultra Maratonu, spor, doğa ve tarihi buluşturuyor
CMO Awards 2026 kazananları açıklandı
WTC: 2035'e kadar turizme 12.5 milyon dolar yatırım yapılacak
Rus turistlerin yerini Polonyalılar ile BDT ülkeleri aldı
23 Nisan Çocuk Bayramı buruk geçti
Başkan Grégoire: Paris'te Airbnb artık tarih oldu!
Londra'da Uluslararası Gastronomi Film Festivali yapıldı
Dünya çocukları Antalya'da buluştu
Yerli turizm harcamaları 2025’te 555 milyar lirayı aştı