Naci Görür: Celal’in şöhreti hayallerimizi süsleyen bir konudur

Tarihçi İlber Ortaylı katıldığı yayının sona erdiğini zannederek Prof. Naci Görür hakkında "O depremi biliyor Bizim Celal'den daha iyidir" dedi.

istanbul - Tarihçi İlber Ortaylı katıldığı yayının sona erdiğini zannederek Prof. Naci Görür hakkında "O depremi biliyor Bizim Celal'den daha iyidir" dedi. Sosyal medyada yoğun olarak paylaşılan bu diyalog sonrası Görür açıklama yaptı, "Celal’in şöhret ve konumu bizim hayallerimizi süsleyen bir konudur" dedi

Kahramanmaraş depremlerinin ardından yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Prof. Dr. İlber Ortaylı, katıldığı bir televizyon programında yayının bittiğini düşünerek meslektaşı Naci Görür ile ilgili konuştu, Ortaylı Görür'ü kastederek "O depremi biliyor Bizim Celal'den (Şengör) daha iyidir" sözlerini kaydetti.

İlber Ortaylı’dan GSM operatörlerine eleştiri: Mahkum edilmeliler

Ortaylı'nın bu açıklamasının ardından sosyal medyada Ortaylı'nın açıklamaları yoğun olarak paylaşılırken, Naci Görür de Twitter hesabından konuyla ilgili bir açıklama yaptı. 

Celal'in konumu hayallerimizi süsleyen bir konudur

Görür şu sözleri kaydetti:

"Arkadaşlar, dün TV100’de Candaş Tolga’nın programının kapanışında sayın İlber Ortaylı hocamın hakkımda söylediği güzel sözler için teşekkür ederim. Ülkemizin yetiştirdiği ender yerbilimcilerden sayın Celal Şengör’le kıyaslanmak da beni ayrıca onore etti. Ancak, Celal’in ulusal ve uluslararası şöhret ve konumu bizim hayallerimizi süsleyen bir konudur. Sevgiyle"

Manşetler

Kappatur’dan 2027’de 299 Euro’dan turlar, yeni rotalar
Rusya dünya lideri: Sokaklarda 2,8 milyon kedi yaşıyor
Rayların 11 lüks efsanesi: İstanbul dünya listesinde!
İspanya turizminde kriz: Liderlik tehlikede mi?
Türk gıda ihracatçılarının ABD hedefi: 2 milyar dolar
THY’de 2027 hazırlığı: Yeni hatlar geliyor
Padişahın ahırlar amiri bir köye adını verdi: İmrahor
Gezgin gösteriş değil, özgün deneyim istiyor!
Caddebostan’ın 1600 yıllık hafızası kitap oldu
Alanya’dan Letonya’ya turizmde yeni iş birlikleri