ANKARA- Moldova Dışişleri ve Avrupa Entegrasyonu Bakanlığı Konsolosluk Dairesi heyeti Ankara'da yapılan temaslarda bulundu. Taraflar, vize rejiminin kaldırılması sürecinde ilk adımın belirli meslek gruplarına vize almak için prosedürlerin basitleştirilmesi ile ilgili anlaşmaların imzalanması olabileceğini belirtti. İlk etapta; öğrenciler, bilim adamları, sanatçılar, gazeteciler için ücretsiz vize verilmesi; uzun yol kamyon sürücüleri ve işadamlarına çoklu ve uzun süreli vize verilmesi gündemde.
Moldova Dışişleri ve Avrupa Entegrasyonu Bakanlığı Konsolosluk Dairesi heyeti Ankara'da yapılan temaslarda bulundu. Taraflar, vize rejiminin kaldırılması sürecinde ilk adımın belirli meslek gruplarına vize almak için prosedürlerin basitleştirilmesi ile ilgili anlaşmaların imzalanması olabileceğini belirtti. İlk etapta; öğrenciler, bilim adamları, sanatçılar, gazeteciler için ücretsiz vize verilmesi; uzun yol kamyon sürücüleri ve işadamlarına çoklu ve uzun süreli vize verilmesi gündemde.
Taraflar ayrıca, Moldova ve Türkiye sınırları içinde bulunan, her iki ülkenin vatandaşlarının karşılaştığı zorlukları ele aldı.
Manşetler
Tur şirketi iflas etti, 600 kişi Umre'de mağdur oldu
Fas turizme 3,5 milyar avro yatırım yapıyor
Ekonomi sınıfına yatırılabilen koltuklar geldi
Gemide yapılan düğün töreni gökyüzüne taşındı
Ordu'daki tarihi Aya Nikola adası turizme kazandırılacak
Süper zenginler Türkiye ekonomisinin 2,5 katını saklıyor
Anadolu'nun 106. yıl dönümü için 1920 Koşu Yarışı
Hawaiian Airlines pilotları sakallarını tıraş edecekler
Petrole gelen sürekli zam pazarcı esnafı zorluyor
Hayırsızada’dan günümüze 'köpeksizleştirme siyaseti'