Mısır'da 220 otel kapatıldı

ATOR: Rusya'nın Sina yarımadasında Airbus A321 uçağının düşmesi ile durdurduğu Mısır'da, turist düşüşü nedeniyle 220 otelin kapandı.

MOSKOVA- Rusya Tur Operatörleri Birliği'nden (ATOR) yapılan açıklamada, Mısır'daki 220 otelin turist akışındaki düşüş nedeniyle kapatıldığı belirtildi. ATOR, Rusya'nın Sina yarımadasında Airbus A321 uçağının düşmesinin ardından uçuşlarını durdurduğu Mısır'da, turist akışındaki düşüş nedeniyle 220 otelin kapandığını bildirdi. 

'EN ÇOK KAYIP ŞARM EL ŞEYH'TE'
En çok kaybın 54 otelin kapatıldığı Şarm el Şeyh olduğu belirtilen açıklamada "Hurgada'da 34, Marsa Alem'de 35 otel kapatılmak zorunda kaldı. Kızıldeniz kıyısındaki tatil beldelerinde ayrıca tam kapasite olarak faaliyet gösteren otel yok" ifadeleri yer aldı. Mısır İşadamları Birliği Turizm Komitesi'ne göre Safaga, Ul-uksur, Asvan'da da çok sayıda otel kapatıldı. Rusya 31 Ekim 2015 tarihinde Şarm el Şeyh'ten St. Petersburg'a gelmek üzere havalanan Rus Airbus A321 uçağının Sina'da düşmesi ve 224 kişinin ölmesinin ardından ülkeye uçuşlarını durdurmuştu.

Sputnik
 

Manşetler

Tur şirketi iflas etti, 600 kişi Umre'de mağdur oldu
Fas turizme 3,5 milyar avro yatırım yapıyor
Ekonomi sınıfına yatırılabilen koltuklar geldi
Gemide yapılan düğün töreni gökyüzüne taşındı
Ordu'daki tarihi Aya Nikola adası turizme kazandırılacak
Süper zenginler Türkiye ekonomisinin 2,5 katını saklıyor
Anadolu'nun 106. yıl dönümü için 1920 Koşu Yarışı
Hawaiian Airlines pilotları sakallarını tıraş edecekler
Petrole gelen sürekli zam pazarcı esnafı zorluyor
Hayırsızada’dan günümüze 'köpeksizleştirme siyaseti'