Manavgat'ın gözdesi Çekler

Side-TUDER Başkanı Cengiz Haydar Barut, Side'ye Almanlardan, İsviçrelilerden, Belçikalılardan ve Ruslardan sonra en fazla yoğun ilgiyi Çekler gösterdi.

Abdurrahman Büyükkeskin /Cihan


ANTALYA -Manavgat ve beldesi Side'ye Almanlardan, İsviçrelilerden, Belçikalılardan ve Ruslardan sonra en fazla yoğun ilgiyi Çekliler gösterdi.

Side-Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği (Side-TUDER) bağlı otellerin haziran, temmuz ve ağustos ayı rezervasyonlarının yüzde 95'inin dolu olduğunu belirten Başkan Cengiz Haydar Barut, bölgenin turist yoğunluğunun Orta Avrupa, İskandinav ülkeleri ve Ruslar olduğunu söyledi.




Side-TUDER'in 14-17 Şubat tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da Incheba Fuar Merkezi'nde gerçekleştirdiği turizm fuarına Çek'lilerin yoğun ilgi gösterdiğini belirten Barut, Çeklilerin tatil için Antalya ve turistik ilçelerini tercih etmelerinde Türk dostu Avrupa Bisiklet Federasyonu Başkanı Vlademir Holecek'in büyük katkısı olduğunu söyledi. Barut, "Bölgemizdeki turist hareketliliğinden çok memnunuz. Side bölgesinin genel turist Orta Avrupa ülkeleri oluşturuyor. Son 3 yıldır Side'ye Çek Cumhuriyeti'nden turistlerde ilgi gösterme başladı. Bu yıl Side'ye gelen Çekli turist ziyaretçi sayısında geçen yıla göre yüzde 100 oranında artış olmasını tahmin ettiklerini belirtti" diye konuştu.




Prag'daki ofislerinin haziran, temmuz ve ağustos ayı Türkiye rezervasyonların yüzde 90'nın dolu olduğunu belirten Bohemya Turizm Seyahat Acentesi Çekçe ve Almanca Turist Rehberi Radko Kubotova, Çeklilerin turistlerin kültür, eko, trekking(doğa yürüyüşü) ve arkeoloji turizmi tutkunu olduğunu söyledi. Firmalarının 2007 yılında Antalya ve turistik ilçelerine 36 bin 775 Çek turist getirdiğini belirten Kubotova, bu yıl bu rakamın yüzde 100'lük artışla 75 bin civarında olmasını beklediklerini söyledi. Çay kelimesinin Çekçe'de de çay olmasından ötürü Türkiye'de çay siparişi verirken zorlanmadıklarını belirten Kubotova, zengin Çeklilerin tatilleri İtalya, İspanya, Yunanistan ve Türkiye'de Kemer ve Belek'te yaptığını söyledi.

Manşetler

Alaçatı Marina'nın sahibi konkordato ilan etti
Havalimanlarında dijital gümrük dönemi başladı
Lagina Antik Kenti ve Anahtarın Gizemli Yolculuğu
Airbnb’den Ev Kiralayacaklar Dikkat!
Dünya seyahat pazarı 2050’de 4,2 trilyon dolar. büyüyecek
Kaunos Antik Kenti’nde kazılar 60 yıldır aralıksız sürüyor
Uçakta 4 saniyelik ölümlü türbülansa yolcular dava açtı
Ölüdeniz'e yaya girişi 150, otomobille giriş 750 lira oldu
 Virüslü yolcu gemisi Kanarya Adaları'na demirleyecek
Sani Şener: Her şeyden aklandım ve geldim