Limak, Antalya Havalimanı ihalesine Fransız Vinci ile teklif verecek

Türkiye’nin en büyük üçüncü havalimanı Antalya Havalimanı’nın işletme süresini 25 yıllığına almak için Limak ve Fransız Vinci ortak teklif vermeye hazırlanıyor.

ANTALYA- Türkiye’nin en büyük üçüncü havalimanı Antalya Havalimanı için ortaklıklar belli olmaya başladı.Türkiye’nin en büyük üçüncü havalimanı Antalya Havalimanı’nın işletme süresini 25 yıllığına almak için Limak ve Fransız Vinci ortak teklif vermeye hazırlanıyor. 

Bloomberg’e bilgi veren kaynaklara göre, yolcu trafiği açısından Türkiye’nin en büyük üçüncü havalimanı Antalya Havalimanı’nın işletme süresini 25 yıllığına almak için Limak ve Fransız Vinci ortak teklif vermeye hazırlanıyor.

Fraport-TAV ortaklığının işlettiği havalimanının işletme süresi 2027 yılında doluyor. Yeni işletme ihalesine 1 Aralık’ta çıkılacak.

Kaynaklar Fraport-TAV’ın da ihaleye katılmaya hazırlandığı belirtti. Limak konuya ilişkin yorum yapmazken Vinci SA ilk etapta soruları yanıtlamadı.

Manşetler

Kemer Beldibi Yolu turizm sezonuna kadar yenileniyor
FITUR 2026, En İyi Stand Ödülü'nün kazananları açıkladı.
Yörük yaşam kültürü turizmle evrensele taşınmalı!
Vizesiz Emirlikler ve Güney Amerika Keşfi
48 milyarlık dev ihale Mehmet Cengiz'e gitti
Kilim Gazetesi, Stuttgart'ta birlik beraberliğin ışığı oldu
Coffex 2026 kahvesevenleri buluşturmaya hazırlanıyor
Turizmin Kalbi Stuttgart’ta attı: CMT 2026’da rekor katılım
TransAnatolia İstanbul’dan Ankara’ya Koşuyor
FITUR Woman’da turizmin kadın liderliğini konuşuldu