Koçların acı hatırasını taşıyor: 13 yıl sonra açılıyor

1975 yılında kapılarını açan ve Koç Holding'in kurucusu Vehbi Koç'un hayatını kaybettiği Antalya'nın ilk 5 yıldızlı oteli Divan Talya, 13 yıllık sürenin ardından kapılarını yeniden açmaya hazırlanıyor.

ANTALYA - 1975 yılında kapılarını açan ve Koç Holding'in kurucusu Vehbi Koç'un hayatını kaybettiği Antalya'nın ilk 5 yıldızlı oteli Divan Talya, 13 yıllık sürenin ardından kapılarını yeniden açmaya hazırlanıyor.
Geçtiğimiz hafta otelin iskan izni çıkarılırken, Koç Grubu'na bağlı Marmaris Altınyunus tarafından işletilen otelin nisan ayının sonunda ziyaretçilerini kabul etmeye başlaması bekleniyor.

Antalya'nın ilk 5 yıldızlı oteli olarak 1975 yılında hizmete başlayan Divan Talya, yıllar içerisinde Koç Holding'in simge yapıları arasına yerleşti. 

VEHBİ KOÇ 30 YIL ÖNCE 609 NUMARALI ODADA VEFAT ETMİŞTİ

Koç Holding'in kurucusu duayen iş insanı Vehbi Koç, 25 Şubat 1996 tarihinde, 95 yaşındayken otelin 609 numaralı odasında hayata veda etmiş ve bu vefattan sonra otel kapanana kadar o oda kimseye verilmeyerek bir anı odası olarak korunmuştur.

Bu nedenle otelin Koç Ailesi nezdinde yeri çok özeldir.

Yıllarca süren mahkeme süreçlerinin ardından Mayıs 2013'te kapılarını kapatan 204 odalı otel, 2021 yılında ise tamamen yıkıldı.

Koç Holding iştiraki Marmaris Altınyunus tarafından işletilecek yeni otel için 100 milyon doların üzerinde yatırım gerçekleştirilirken, yeni otelin inşasında sona gelindi. 

NİSAN AYINDA AÇILMASI BEKLENİYOR 

Koç Grubu'na bağlı yeni lüks otelin nisan ayının sonu ile mayıs ayının başı itibarıyla yeniden hizmete başlaması beklenirken, modernleştirilmiş otelin Antalya'nın en lüks yerleşim alanları arasına gireceği düşünülmekte. 

Premium özelliklere sahip olacak otelin kapasitesine ilişkin net detaylar paylaşılmazken, mart ayının ilk haftasında yapılan iskan başvurusu onaylandı ve şirkete otel için  yapı kullanma izin belgesi verildi.

Bu belgenin ardından Divan çatısı altında hizmet verecek otel için işyeri açma ve çalışma ruhsatı başvurusunun yapıldığı öğrenildi. 

Manşetler

İstanbul, dünya turistlerinin gözdesi oldu
Sabiha Gökçen’de uçuşlar peş peşe iptal ediliyor
Bakan Ersoy, kaçırılan 13 bin 451 eser Türkiye’ye getirildi
TIME dergisinin prestijli listesine 2 Türk oteli girdi
Kayseri pastırması AB'nin tescilli ürünleri arasına girdi
Avrupa’nın hava kirliliği en yüksek şehiri, Iğdır ilk sırada
Orta Doğu dışındaki turizm merkezleri nasıl etkilendi?
Rus turistler Körfez tatillerini toplu şekilde iptal ediyor
Orta Doğu savaşının son kurbanı Explora Journeys oldu
Macera turizmi pazarı 2034’te 1,9 trilyon doları aşacak