Karaköy turizm merkezi oluyor

Kültür ve Turizm Bakani Ömer Çelik, Morgans oteller zinciri olan ‘10 Karaköy, A Morgans Original’in açılışını yaptı

İSTANBUL- Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik “Geçmişin ticaret ve finans merkezi olan bu bölge şimdi kültür, sanat ve turizm merkezi olmaya doğru kararlı adımlarla ilerliyor. Kuşkusuz İstanbul’da yapılan her tesis turizme kazandırılmış bir değerdir “dedi.



Dünyanın en önemli butik otel zincirlerinden Morgans Grup’un en yeni oteli 10 Karaköy, A Morgans Original’ın açılışı, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in de katılımıyla gerçekleşti. Los Angeles, New York, San Francisco, South Beach ve Londra’dan sonra Türkiye pazarına  giren Morgans Grup, Büyük Balıklı Han’ın bulunduğu tarihi binada ilk otelini açtı. Şehrin kültür ve tarih merkezi olarak kabul edilen Karaköy’de yer alan 10 Karaköy, A Morgans Original’ın gerçekleşen açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de katılarak açılış kurdelesini kesti.



Türkiye’de butik otel anlayışına yeni bir boyut kazandıracak 10 Karaköy, A Morgans Original’ın açılışına Beyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan katıldı.Türkiye’deki ilk otelini Karaköy’de açan Morgans Grup, İsmail Ekşioğlu’nun sahibi olduğu Ne Sa Turizm A.Ş ile önemli bir iş birliğine imza attı. Tümay Management’ın kurucusu Kerem Tümay’ın turizm danışmanlığını yaptığı 10 Karaköy A Morgans Original, Morgans Grup’un Türkiye’deki ilk butik oteli olarak hizmet verecek.



KÜLTÜR, SANAT VE TURIZM MERKEZI

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, açılış konuşmasında şunları söyledi “Kuşkusuz İstanbul’da yapılan her tesis turizme kazandırılmış bir değerdir. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak dünyada yabancı ziyaretçi kabul etmede 6. sıradayız. Yılda 34 milyon turisti ağırlayan Türkiye, turizm sektöründen 32 milyar dolar gelir elde ediyor. Karaköy, turizm sektöründe İstanbul’un yükselen değeri, bu sebeple bizim bakanlığımız açısından önemli kazanım. Geçmişin ticaret ve finans merkezi olan bu bölge şimdi kültür, sanat ve turizm merkezi olmaya doğru kararlı adımlarla ilerliyor. Neo klasik mimariyi modern mimariyi çok iyi bir tasarımla buluşturan  10 Karaköy A Morgans Original’ın yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu mekanı, sahip olduğu tarihe ve hafızaya uygun bir şekilde restore ederek turizm sektörüne kazandıranları Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak ayrıca kutluyoruz. Bu otelle birlikte Morgans Grubu ülkemize geliyor. Ülkemize gelmeleri kendileri içinde bir dönüm noktası olacaktır.”



KARAKÖY’E YEPYENİ BİR SOLUK…

19’uncu yüzyılda hastane olarak kullanılan Büyük Balıklı Han’ın tarihi yapısı bozulmadan yenilenen otelin sanat danışmanlığında ise Tuğba Doğan ve Evren Basık’ın imzası yer alıyor. 10 Karaköy A Morgans Original’da 25 Standart, 17 Superior, 24 Deluxe, 3 Loft Suite, 1 Loft Terrace Suite ve 1 Penthouse olmak üzere toplam 71 oda bulunuyor.



Konforun şık detaylarla harmanlandığı odalarda LED TV, kasa, iPod docking station ve espresso makinesi bulunuyor. Karaköy Limanı’na 3 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan otel, Sultanahmet’e 4 km, Taksim’e 3 km, Atatürk Havalimanı’na ise 20 km uzaklıkta yer alıyor. Konumlandırma olarak iş merkezlerine yakınlığıyla da öne çıkan 10 Karaköy A Morgans Original’da, 73 metrekarelik 70 kişi kapasiteli toplantı salonu da yer alıyor.

Manşetler

Yargıtay, Concierge Derneği 2021 genel kurulunu geçersiz saydı
Antalya turizmi ekonomiye 30 milyar dolar döviz sağlıyor!
Tatil temel bir ihtiyaç olmaya devam ediyor,
Prontotour 2025 raporuna göre kültür turları yükseliyor
Ege’nin İki Yakasında Bir Gecede Değişen Hayatlar
Düzensiz göçle işbirliği yapan ülkelere vize kolaylığı
Restoran ve kafelerde kuver ücreti yasaklandı
'Türk oligark'ın Domodedovo Havalimanı'nı yarı fiyatına satıldı
Dışarda yemek, kıyafet bütçesini geçti
Turizmde, veriyle tanıtım, deneyimle sadakat