NEVŞEHİR - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Nevşehir İl Koordinatörlüğü, Kapadokya bölgesinde turizm sektöründeki yatırımcılara 11 milyon liralık hibe desteği sağlayacak.TKDK Nevşehir İl Koordinatörü Murat Asiltürk çağrı dönemlerinde proje sunan ve projeleri incelemeler sonucunda uygun bulunan 35 girişimci ile TKDK Nevşehir İl Koordinatörlüğü arasında kırsal turizm yatırım sözleşmesi imzalandığını bildirdi
Kırsal turizm projeleri tamamlandığında Nevşehir'in yaklaşık 30 milyon liralık bir yatırıma kavuşmuş olacağını söyleyen Asiltürk, "Söz konusu yatırım tutarının 11 milyon liradan fazlası ise TKDK Nevşehir İl Koordinatörlüğü tarafından yatırımcılara hibe olarak ödenecek" dedi.
Kırsal alan olarak tanımlanan ve nüfusu 20 binin altında olan yerleşim yerlerine yapılan yatırımların desteklendiğini ifade eden Asiltürk, yatırımı tamamlanan işletme sahiplerine yaklaşık son iki yılda 2 milyon lira hibe ödemesi yapıldığını anlattı. Asiltürk, "Sözleşme imzalanan projelerin 30’u konaklama tesisi, 5’i ise restorant yatırımıdır. 35 yatırımın 18’i Göreme Beldesi'nde, 6’sı Uçhisar Beldesi, 3’ü Avanos, 3’ü Ürgüp, 2’si Mustafapaşa köyü, 2’si Ortahisar Beldesi ve 1’i ise Göre Beldesi’nde gerçekleştirilmekte" dedi.
Manşetler
Voyager Station adlı uzay oteli geliyor
Notre-Dame Katedrali, yangın sonrası yeniden hayata döndü
Japonya çorapları nasıl en havalı hediyelik eşya oldu?
Yaratıcı sektörlerin OpenAI-Disney anlaşması endişesi!
Seyahat dünyası en sevilen geleneğini kurtarabilir mi?
Rusya, Ukrayna limanındaki Türk gemisini vurdu
Turizm bölgeleri İspanyol ekonomisinin itici gücü oldu
Dünya yenilikçi ve dijital turizme doğru hızla gidiyor
Uçakta kavga çıkaran dokuz kişi gözaltına alındı .
Alanyalı kadınlar hayallerine pedal çeviriyor!