İSTANBUL-Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin, yapılan düzenlemeler sonucunda İstanbul Havalimanı'nın uçuş sürelerinin 1300 dakika azaldığını ve her gün 8 dakikalık yakıt tasarrufu sağlandığını belirtti.
Konuyla ilgili resmi Twitter hesabını (@dhmihkeskin) paylaşan Genel Müdür Keskin şunları söyledi:
Türkiye'nin kmxnumx'lik kabiliyeti yaklaşık 1 milyon DHMİ Hava Alanını yöneten, hava trafik kontrol servisinin güvenliğini "yakıt tasarrufu" ile bir araya getirmeyi başardı.
Ulusal imkanlar ve imkanlar kullanılarak tamamen tasarlanan İstanbul Hava Sahası, bölgedeki tüm havalimanlarına ve transit uçuşlarına hizmet veriyor, özellikle havacılığımızı yenilenen uçuş rotaları ile dünyada ilk sıraya taşıyan İstanbul Havalimanı.
Marmara bölgesindeki yeni düzenlemeler neticesinde, İstanbul Havalimanı'nın açılmasıyla uçuş rotaları% 8 oranında kısaltıldı. Bu sayede, yalnızca İstanbul Havalimanı'nın uçuş saatlerinde günde ortalama 8 dakikalık bir düşüşle 1300 yakıt tasarrufu sağlandı.
Manşetler
2026 En İyi Turizm Köyü Adayı Adatepe'nin Özellikleri
TCDD’den ilaçlama için ‘dikkatli olun’ çağrısı
Dünya Latte Sanatı Şampiyonası'nda nasıl ikincilik elde etti?
243 kiloluk ton balığına 3,2 milyon dolar
23 takım ve 27 ülkeden 161 bisikletçi, 1133,5 km yarışacak
Havacılık şirketinin lisansı iptal edildi
Ege’nin iki yakası, basketbol ve müzik ile Sakız’da buluşuyor
WTTC, küresel liderleri Mısır’da bir araya getiriyor
TAP Air Portugal en iyi stopover programı ödülünü kazandı
2026’nın Kültür Yolu Festivali Şanlıurfa’da başladı