İstanbul Cevahir Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne hazırlanıyor

İstanbul Cevahir, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü”ne “Dönüştürülebilir Ön Yargılar” etkinliği ile hazırlanıyor.

İSTANBUL - İstanbul’un merkezinde alışverişin kalbinin attığı, Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan İstanbul Cevahir, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü”ne özel olarak hazırladığı “Dönüştürülebilir Ön Yargılar” etkinliği ile eşi benzeri görülmemiş bir projeye imza atmaya hazırlanıyor.

Ünlü Modacı Cihan Nacar Ön Yargıları Dönüştürmek İçin İstanbul Cevahir’de

“Dönüştürülebilir Ön Yargılar” projesinde; kadınların maruz kaldıkları ön yargılar ziyaretçiler tarafından kağıtlara yazılarak, İstanbul Cevahir’de konumlandırılacak dönüşüm kutularına atılacak. Toplanan “ön yargılar” ünlü modacı Cihan Nacar tarafından tasarlanarak bir kıyafete dönüştürülecek ve 8 Mart’ta İstanbul Cevahir’de sergilenecek.

Maruz Kaldığın Ön Yargılarını Dönüşüm Kutusuna Atmak için İstanbul Cevahir’e sen de gel!

Kadınlarla ilgili; “Kadın dediğin mini etek giymez., “Kadın dediğin yüksek sesle konuşmaz”, “Kadın dediğin kırmızı ruj sürmez.” gibi negatif ve ötekileştirici söylemler, İstanbul Cevahir’in “Dönüştürülebilir Ön Yargılar” projesiyle dönüştürülecek. Kadınlar, ön yargılardan tasarlanacak kıyafetle; “Kadınlar isterse her şeyi yapabilir.” diyecek. #dönüştürülebilirönyargılar etiketiyle sosyal medyada da yer alacak proje için ziyaretçiler, maruz kaldıkları ön yargıları paylaşacak, bu ön yargıların bir tasarıma dönüşmesine katkı sağlayacaklar.

Manşetler

2026 En İyi Turizm Köyü Adayı Adatepe'nin Özellikleri
TCDD’den ilaçlama için ‘dikkatli olun’ çağrısı
Dünya Latte Sanatı Şampiyonası'nda nasıl ikincilik elde etti?
243 kiloluk ton balığına 3,2 milyon dolar
23 takım ve 27 ülkeden 161 bisikletçi, 1133,5 km yarışacak
Havacılık şirketinin lisansı iptal edildi
Ege’nin iki yakası, basketbol ve müzik ile Sakız’da buluşuyor
WTTC, küresel liderleri Mısır’da bir araya getiriyor
TAP Air Portugal en iyi stopover programı ödülünü kazandı
2026’nın Kültür Yolu Festivali Şanlıurfa’da başladı