İngiltere'yi turizm telaşı sardı

Turistler, Londra’da terör saldırıları sonrası London Eye ve Madame Tussauds gibi cazibe merkezlerinden uzak duruyor.

LONDRA- Londra’da üst üste yaşanan terör saldırıları sonrasında turist sayısının düşmesinden endişe ediliyor. Turistler, İngiltere’nin başkenti Londra’daki art arda gelen terör saldırıları sonrasında London Eye ve Madame Tussauds gibi şehrin cazibe merkezlerinden uzak duruyor.

Londra’da üst üste yaşanan terör saldırıları sonrasında turist sayısının düşmesinden endişe ediliyor. London Eye ve Madame Tussauds gibi Londra’nın simgeleri olan merkezlerin sahibi, turist sayısının daha da düşeceği konusunda yetkilileri uyardı.
Farklı turistik merkezlerin sahipleri, saldırılardan önce özellikle yabancı turistlerin sterlinin değer kaybetmesiyle birlikte İngiltere’ye akın ettiklerini belirttiler.
Westminster Köprüsünün hemen yanında bulunan London Eye, geçtiğimiz Mart ayında köprüde gerçekleşen saldırıdan sonra en çok etkilenen turistik alanlar arasında yer aldı.
London Eye’ın sahibi olan Merlin Entertainments’dan yapılan açıklamada saldırıdan hemen sonra iç turizmde bir durgunluk yaşandığı belirtildi. Geçtiğimiz ay yaşanan Londra ve Manchester saldırılarından sonra iç turizmin yanı sıra yabancı turist sayılarında da düşüş yaşanılacağı yapılan açıklamada yer aldı. BBC
 

Manşetler

Tur şirketi iflas etti, 600 kişi Umre'de mağdur oldu
Fas turizme 3,5 milyar avro yatırım yapıyor
Ekonomi sınıfına yatırılabilen koltuklar geldi
Gemide yapılan düğün töreni gökyüzüne taşındı
Ordu'daki tarihi Aya Nikola adası turizme kazandırılacak
Süper zenginler Türkiye ekonomisinin 2,5 katını saklıyor
Anadolu'nun 106. yıl dönümü için 1920 Koşu Yarışı
Hawaiian Airlines pilotları sakallarını tıraş edecekler
Petrole gelen sürekli zam pazarcı esnafı zorluyor
Hayırsızada’dan günümüze 'köpeksizleştirme siyaseti'