Güney Kore, Türk diplomat Sezai Tolga Şimşir'i konuşuyor

Güney Kore, Türkiye’nin Seul Büyükelçiliği’nde Birinci Müsteşar Sezai Tolga Şimşir’i konuşuyor: “Sağ sinyali açıkken, düz giden taksiye çarptı. 20 dakika kaçtı ve taksi şoförüne saldırdı, cep telefonunu çalmaya çalıştı.

SEUL - Güney Kore, Türkiye’nin Seul Büyükelçiliği’nde Birinci Müsteşar Sezai Tolga Şimşir’i konuşuyor: “Sağ sinyali açıkken, düz giden taksiye çarptı. 20 dakika kaçtı ve taksi şoförüne saldırdı, cep telefonunu çalmaya çalıştı.
Polise dokunulmazlığı olduğunu söyledi ve sorguyu reddetti. İki kadeh şarap ve yarım kadeh viski içtiğini itiraf etti.
Başkent Seul’de Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nde görev yapan Birinci Müsteşar Sezai Tolga Şimşir’in alkollü halde araç kullanırken bir taksiye çarpıp olay yerinden kaçtığı, kendisini takip eden taksi şoförüne saldırdığı ve polisin alkol testini diplomatik dokunulmazlığını gerekçe göstererek reddettiği ortaya çıktı.

LİNKİ TIKLAYIN
https://twitter.com/i/status/1953406518868783319

Güney Kore merkezli Kanal A’da yayımlanan haberde olaya dair şu ifadelere yer verildi:

“Yabancı bir adam, alkollü araç kullanırken bir taksiye çarptı ve olay yerinden kaçtı. Hatta kendisini takip eden taksi şoförüne saldırdı. Bu adam, Joan Türkic’teki Türkiye Büyükelçiliği’ne bağlı bir diplomattı. Dokunulmazlık iddiasıyla sakin bir şekilde kimlik kartını polise gösterdi. Muhabir Kim Min-hwan’ın özel bir haberi var.

Sağ sinyal lambası açık beyaz bir sedan, düz bir şekilde giderken taksiye çarptı. Araç olay yerinden kaçtı ve yaklaşık 20 dakika boyunca Seul, Yongsan-gu’daki bir apartman kompleksinde durdu. 40’lı yaşlarındaki sürücü arabadan indi, taksi şoförüne yaklaştı, ona saldırdı ve cep telefonunu çalmaya çalıştı. Taksi şoförü adamı polise bildirdi. Polis soruşturması, adamın Kore’deki Türkiye Büyükelçiliği’ne bağlı bir diplomat olduğunu ortaya çıkardı. Polise danışman kimlik kartını göstererek dokunulmazlık iddia etti ve sınava girmeyi reddetti. Ayrıca iki alkolmetre testini de reddetti. Alkol koktuğu gerekçesiyle polis tarafından sorgulandığında, iki kadeh şarap ve yarım kadeh viski içtiğini itiraf ettiği bildirildi. Diplomatlar, ev sahibi ülkelerinde cezai yaptırımlardan korunmalarını sağlayan Viyana Sözleşmesi kapsamında yargılanma dokunulmazlığına sahiptir. Türkiye’nin Kore Büyükelçiliği, Channel A’ya ayrıntılı bilgi veremeyeceğini bildirdi. Dışişleri Bakanlığı, soruşturmada sadakatle iş birliği yapması için Tricky’yi teşvik edeceğini belirtti. Seul’deki Namdaemun Polis Karakolu, adamın Kore’deki Tricky Büyükelçiliğinden celbini talep etmeyi planlıyor. Kim Min-hwan, Kanal A’dan bildiriyor.”

Manşetler

Gran Canaria'da yankesici alarmı
Dertour, Hotelplan ile birleşti, İsviçre'de 17 acentesini kapatıyor
Hollandalıların İspanya'ya seyahat talebi düşüşe geçti
Dünya Milyarderleri Listesi, 2025'in En Zenginleri
Şekerci Cafer Erol, Cartier’i geçip Londra’ya girdi
Vergi teklifi yasalaştı; cezalar arttı!
Pos vurgununa önlem geliyor!
Emlak vergisi önceki yılın iki katını geçemeyecek
Elektrikte yeni dönem: Türkiye genelinde zorunlu olacak
Milyarderler kulübü büyüyor!