Güneş Evi Festivali'ne 6 ülkeden 100 çocuk katıldı

Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerindeki genç yeteneklere Türkiye'yi tanıtmak, dostluk bağlarını güçlendirmek amacıyla düzenlenen festivalde, dereceye girenlere ödülleri verildi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
KEMER/ANTALYA -
Kemer'de yapılan Uluslararası Güneşin Evi Türkiye Festivali, renkli görüntüler oluşturdu ve festivale 6 ülkeden 100 çocuk katıldı. Kemer Belediyesi'nin destekleriyle Bağımsız Devletler Topluluğu Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (FİLİZ) tarafından düzenlenen festivale Türkiye'nin yanı sıra Özbekistan, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Yakutistan ve Çeçenistan'dan yaklaşık 100 çocuk katıldı.

Birçok ulusal ve uluslararası organizasyonun merkezi haline gelen Mustafa Ertuğrul Aker Parkı'nda düzenlenen festival kapsamında dans, yetenek ve müzikal branşlarında yarışmalar yapıldı.

Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerindeki genç yeteneklere Türkiye'yi tanıtmak, Türkiye ile diğer ülkelerin dostluk bağlarını güçlendirmek amacıyla düzenlenen festivalde, yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Ödül törenine Kemer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Derya Baytekin, FİLİZ Derneği Başkanı Yana Balta, dernek başkan yardımcısı Hasan Balta ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Baytekin, törene katılanlara Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'nun selamını ileterek, yaklaşık 100 çocuğu Kemer'de ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını kaydetti.

Baytekin, dereceye giren tüm çocukları tebrik ederek ödüllerini takdim etti.

FİLİZ Derneği Başkanı Yana Balta da desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Belediye Başkanı Topaloğlu'na teşekkür ettiğini dile getirdi.

Festival kapsamında kendi ülkelerine ait dans gösterileri ve halk oyunları oynayan çocuklar, yaptıkları gösteriler ve şovlarla renkli görüntüler oluşturdu.

Öte yandan Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Baytekin'e Kazakistan'ın milli kıyafeti olan Çapan hediye edildi.

Manşetler

Formula 1 Türkiye'ye geri döndü: 5 yıllık imza atıldı
Babadağ Ultra Maratonu, spor, doğa ve tarihi buluşturuyor
CMO Awards 2026 kazananları açıklandı 
WTC: 2035'e kadar turizme 12.5 milyon dolar yatırım yapılacak
Rus turistlerin yerini Polonyalılar ile BDT ülkeleri aldı
23 Nisan Çocuk Bayramı buruk geçti
Başkan Grégoire: Paris'te Airbnb artık tarih oldu!
 Londra'da Uluslararası Gastronomi Film Festivali yapıldı
Dünya çocukları Antalya'da buluştu
Yerli turizm harcamaları 2025’te 555 milyar lirayı aştı