Fikri Ataoğlu: Kıbrıs sadece kumardan ibaret değil

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu: Bize düşen görev Türkiye'deki insanların yatırımcı ve tatilcilerin de bizi tercih etmesini sağlamak. Bizim bizden başka dostumuz yoktur.

ANTALYA - KKTC Başbakan Yardımcısı ve Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, Antalya Turizm Fuarı (ATF2025) kapsamında düzenlenen oturumlarda basın mensupları ile bir araya geldi.
Kuzey Kıbrıs'ın turizm avantajlarını değerlendiren Ataoğlu, "Kıbrıs'ın denizi ve güneşini turizmden saymıyoruz. O zaten dünya ile yarışıyor. Biz Kıbrıs'ta 10 ay güneşli ve denize girilebilecek bir sezon sunuyoruz. Elbette her zaman KKTC turizmini tanıtmak için proje içerisindeyiz. bunlardan çok fazlası da biri Ada Kıbrıs projemizdir. İstanbul'da lansmanını görüyoruz. Türkiye'ye gelen turistin %1'inin Kıbrıs'a geldiği bile yeter. Bizim başka bir yerdeydi. Anavatandan bizi tercih edenlere teşekkür ederiz. Yatırımlar konusunda Dünya ile buluştuğumuz ve bunda da dünya ile yarıştığımız için teşekkür ederiz.

Kıbrıs'taki ana sanayi turizminin devamını çizen Ataoğlu, "Bize düşen görev Türkiye'deki insanların yatırımcı ve tatilcilerin de bizi tercih etmesini sağlamak. Bizim bizden başka dostumuz yoktur. Başka yerde yatırım yapanların ne iyi düşünmeliyiz. KKTC'de farklı algılar yaratılıyordu. TÜRSAB işlemleri ile KKTC'nin tahmin edildiği gibi olmadığını gösterdi. Biz KKTC'nin kumar turizmi ile ön plana değiliz. KKTC bir kumar değildir. Ülkeye gelenlerin hepsi kumar diye bir konu Yaptığımız ankete göre gelen turistin maksimum %20'si oynadığı kumar değeri bilinen bir adadır KKTC” şeklinde ifade edilmiştir.

Manşetler

İspanya’nın savaş karşıtı olması ilişkileri güçlendirdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi
Brezilya, 2026 Karnavalı'nda yabancı ziyaretçi rekoru
Trump, İspanya ile ticarete veda ediyor
Gürcistan BM turizm adaylığını geri çekti
Astana, Avrupa seyahat forumuna ev sahipliği yapacak.
Turizmci Murathanoğlu beton mikserinin altında kalarak can verdi
Viking Nil Nehri turlarını yeniden başlattı