Esenboğa Havalimanı ihalesi beş ay sonra iptal edildi

Yeni ekonomi politikası ve TL’nin aşırı değer kaybının ardından, kamu ihaleleri peş peşe iptal edilmeye devam ediyor.

ANKARA - Yeni ekonomi politikası ve TL’nin aşırı değer kaybının ardından, kamu ihaleleri peş peşe iptal edilmeye devam ediyor. Son olarak Haziran rakamlarıyla 600 milyon liralık Esenboğa Havalimanı PAT onarım ve tadilat ihalesi de “bütün tekliflerin yaklaşık maliyetin çok üzerinde olması" nedeniyle iptal edildi.

İktidarının uygulamaya koyduğu yeni ekonomi politikası ve sonucunda TL'nin aşırı değer kaybı kamu ihalelerini de doğrudan etkilemeye devam ediyor. Önünü göremeyen, maliyet hesabı yapamayan müteahhitler ya ihalelere girmekten imtina ediyor ya da çok yüksek teklif veriyor. Sonuçta kamu idareleri ihaleleri iptal etmek zorunda kalıyor.

Sözcü'den Yusuf Demir'in haberine göre, Toplu Konut İdaresi'nin onlarca ihalesinden sonra Ulaştırma Bakanlığı'nın bir büyük ihalesi daha iptal oldu. 14 Temmuz'da ihale edileceği duyurulan “Esenboğa Havaliamanı Pist-Apron-Taksi Yolu Onarım ve Tadili (1. Etap) Yapım İşi” ihalesinin iptal edildiği açıklandı.

İptal nedeni, şu ifadeyle duyuruldu: “Bütün Tekliflerin Alıma Ayrılan Ödeneğin/ Yaklaşık Maliyetin Çok Üzerinde Olması Nedeniyle”

5 AY SONRA İPTAL EDİLDİ

İhale tarihi 14 Temmuz olan ve “Belli İstekliler Arasında ihale usulüyle” yapılacağı duyurulan ancak tüm süreci iktidar tarafından sır gibi saklanan ihalenin 8 Aralık günü iptal edildiği ortaya çıktı.

Manşetler

Kemer Beldibi Yolu turizm sezonuna kadar yenileniyor
FITUR 2026, En İyi Stand Ödülü'nün kazananları açıkladı.
Yörük yaşam kültürü turizmle evrensele taşınmalı!
Vizesiz Emirlikler ve Güney Amerika Keşfi
48 milyarlık dev ihale Mehmet Cengiz'e gitti
Kilim Gazetesi, Stuttgart'ta birlik beraberliğin ışığı oldu
Coffex 2026 kahvesevenleri buluşturmaya hazırlanıyor
Turizmin Kalbi Stuttgart’ta attı: CMT 2026’da rekor katılım
TransAnatolia İstanbul’dan Ankara’ya Koşuyor
FITUR Woman’da turizmin kadın liderliğini konuşuldu