PEKİN- Yükselen ekonomisiyle birlikte rüşvet ve zimmete para geçirme gibi suçlar artan Çin'de kurulan The Supreme People's Procuratorate adlı kuruluşla yolsuzluk avı başlatıldı. İhbar telefonları ve internetten yapılan başvurularla 9.000 'den fazla yetkili, yolsuzluk suçlusu olarak yakalandı ve 35.9 milyon yuan kadar paranın kurtarıldığını bildirdi.
Ancak rüşvet suçlarının geçen yıla göre azaldığını belirten Çin yetkilileri "Nisan, mayıs ve haziran aylarında küresel ekonomik kriz nedeniyle rüşvet ve zimmete para geçirmek suçları azaldı" dediler.
YOLSUZLUK AVI BAŞLATILDI
Çin"de ihbar telefonları, internet üzerinden ihbar gibi yöntemlerle ülkede The Supreme People's Procuratorate adlı kuruluşla yolsuzluk avı başlattı. Halkı rüşvet alanları bildirmeleri için yeni numaraya yönlendirmek üzere ödüllü duyurular yayınlıyor Halkı yönetimi izlemeye teşvik edeceğiz deniliyor.
24 saat açık telefon, Adresi www.12309.gov.cn web hattı açıldı.
Hükümet geçen yıl 2 bin 100 memurun ihbarla yakalandığını ve 35.9 milyon yuan kadar paranın kurtarıldığını bildirdi. Hunan eyaletindeki ihbar sistemine ise mayıs 2099 sonuna kadar 16.676 ihbar geldiği bildirildi.
9.000'DEN FAZLA YETKİLİ SUÇLU
Changchun"da The Supreme People's Procuratorate (SPP) 9 binden fazla yetkilinin 6 ay içinde suç işlediklerinin saptandığını ve 6 bin 277 sanayi kuruluşuna rüşvet soruşturması açıldığı bildirildi.
durumlarda soruşturma söyledi.
Qiu Xueqiang, SPP genel müdür yardımcısı, 6.842 kişinin sanayidalında rüşveti aldığını bildiren açıklama yaptı. Soruşturmalarda ulusal ve yerel yatırım projeleri, enerji kaynakları gibi büyük projelerde de rüşvet alındığının ortaya çıktığı bildirildi.
Qiu Xueqiang,yozlaşmış yetkililerin görevden alındığını, yılıns ilk yarısında zimmete para geçirme, rüşvet, hak ihlali gibi suçlarının tespit edildiğini anlattı. Şimdi hedefin akraba veya arkadaş yaranına hukuku ihlal edenlerin, yargı gücünü suistimallerle örtbas edenler üzerine gitmek olduğu anlatıldı.
Manşetler
Tur şirketi iflas etti, 600 kişi Umre'de mağdur oldu
Fas turizme 3,5 milyar avro yatırım yapıyor
Ekonomi sınıfına yatırılabilen koltuklar geldi
Gemide yapılan düğün töreni gökyüzüne taşındı
Ordu'daki tarihi Aya Nikola adası turizme kazandırılacak
Süper zenginler Türkiye ekonomisinin 2,5 katını saklıyor
Anadolu'nun 106. yıl dönümü için 1920 Koşu Yarışı
Hawaiian Airlines pilotları sakallarını tıraş edecekler
Petrole gelen sürekli zam pazarcı esnafı zorluyor
Hayırsızada’dan günümüze 'köpeksizleştirme siyaseti'