Çiğirdik tatlısı Türkiye'ye tanıtılacak

Toros Kadınları Emek Pazarı'ndaki emekçi kadınlar, ilçeye has çiğirdik tatlısını Türkiye'ye tanıtmak için harekete geçti.

MANAVGAT - Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde belediye tarafından kurulan Toros Kadınları Emek Pazarı'ndaki emekçi kadınlar, ilçeye has çiğirdik tatlısını Türkiye'ye tanıtmak için harekete geçti.

Manavgat Belediyesi tarafından ilçedeki kadınların kent ve aile ekonomisine katkıda bulunmasını sağlamak amacıyla oluşturduğu Toros Kadınları Emek Pazarı'ndaki kadınlar, Belediye Başkanı Şükrü Sözen'i ziyaret etti. Ziyarette, emekçi kadınlar, geleceğe dair projeleri ve yapmak istediklerini Başkan Sözen'e aktardı. Manavgat'a ait olan pekmez, tahin, bal ve susamın karışımıyla hazırlanan yöresel tatlı türü çiğirdiği Türkiye'ye tanıtmak istediklerini aktaran kadınlar Başkan Sözen'den yardım istedi.

Manavgat Belediyesi'nin tüm fuar ve büyük organizasyonlarında yöresel tatlıyı sunabileceklerini belirten Başkan Sözen, "Kadınlarımızın varlığı ve yaratıcı gücünü son derece önemsiyor ve benimsiyoruz. Manavgat'ımızın yöresel lezzeti olan çiğirdik tatlısını oldukça geniş kitlelere tanıtarak Manavgat'ımızın yöresel değerlerine sahip çıkacağız" dedi.

Manşetler

Kemer Beldibi Yolu turizm sezonuna kadar yenileniyor
FITUR 2026, En İyi Stand Ödülü'nün kazananları açıkladı.
Yörük yaşam kültürü turizmle evrensele taşınmalı!
Vizesiz Emirlikler ve Güney Amerika Keşfi
48 milyarlık dev ihale Mehmet Cengiz'e gitti
Kilim Gazetesi, Stuttgart'ta birlik beraberliğin ışığı oldu
Coffex 2026 kahvesevenleri buluşturmaya hazırlanıyor
Turizmin Kalbi Stuttgart’ta attı: CMT 2026’da rekor katılım
TransAnatolia İstanbul’dan Ankara’ya Koşuyor
FITUR Woman’da turizmin kadın liderliğini konuşuldu