Bayram Mersin'e can verecek

Mersin'de sezona yüzde 100'e ulaşan bir doluluk oranıyla başlayan turizm sektöründe, Şeker Bayramının “Can suyu” etkisi yaratması bekleniyor.

MERSİN- Mersin'de sezona yüzde 100'e ulaşan bir doluluk oranıyla başlayan turizm sektöründe, ramazanla birlikte iş kaybı ortaya çıksa da Şeker Bayramının “Can suyu” etkisi yaratması bekleniyor. 
Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) Başkanı Murat Demir, 321 kilometrelik sahil bandı, el değmemiş koyları ve tarihi dokularıyla turizm pastasından her geçen gün daha fazla pay almaya başlayan kentin sahillerinde yerli turistlerin yanısıra yurt dışından gelenlerin sayısında da artış olduğunu söyledi.



Söz konusu durumun bu sezon daha da hissedilir bir hal aldığını anlatan Demir, şunları söyledi: “Ramazandan önce otellerimiz neredeyse tamamen doluydu. Erken rezervasyonların dışında kalan taleplere olumsuz yanıt verir durumdaydık. Ancak ramazanla birlikte işlerde ciddi bir şekilde düşüş başladı ve yüzde 50'yi bulan bir iş kaybı yaşadık,” dedi.
Bayram tatilinin yaklaşmasıyla birlikte, yine erken rezervasyon talebiyle karşılaştıklarını ifade eden Demir, şöyle konuştu:
“Mersin tatilcilerin tercih ettiği bir merkez haline geldi. Öyle ki bayrama daha 10 günden fazla bir zaman olmasına rağmen, otellerimizin büyük bir kısmı müşterilerine yer yok demek zorunda kalıyor ama bu sorunu da önümüzdeki yıldan itibaren faaliyete geçecek olan yeni lüks otellerle aşacağımızı ümit ediyoruz.”

“TATİL ROTANIZDA MERSİN'İ UNUTMAYIN”
İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Çalışkan da Mersin'in her bir yanında ciddi bir turizm potansiyelinin var olduğunu bildirdi.
Kentin turizm konusunda her geçen gün daha iddialı bir konuma geldiğini söyleyen Çalışkan, bayramda tatile çıkmak isteyenlere “Tatil rotanızda Mersin'i unutmayın” şeklinde hitap etti.
Kenti tercih edecek olan turistlerin güneş, tarih ve kum keyfini bir arada yaşayabileceğine işaret eden Çalışkan, denetimlerini eksiksiz olarak sürdürerek hizmet kalitesinde herhangi bir sorun yaşanmasını engellemeye çalıştıklarını kaydetti.

Manşetler

Tur şirketi iflas etti, 600 kişi Umre'de mağdur oldu
Fas turizme 3,5 milyar avro yatırım yapıyor
Ekonomi sınıfına yatırılabilen koltuklar geldi
Gemide yapılan düğün töreni gökyüzüne taşındı
Ordu'daki tarihi Aya Nikola adası turizme kazandırılacak
Süper zenginler Türkiye ekonomisinin 2,5 katını saklıyor
Anadolu'nun 106. yıl dönümü için 1920 Koşu Yarışı
Hawaiian Airlines pilotları sakallarını tıraş edecekler
Petrole gelen sürekli zam pazarcı esnafı zorluyor
Hayırsızada’dan günümüze 'köpeksizleştirme siyaseti'