Başkan Sözen, depremzede çocuklara oyun ile moral verdi

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen depremzede çocukları eğlendirmek ve sosyal yaşama adapte etmek için birlikte oyun oynadı

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ ANTALYA -
Antalya Manavgat Belediyesi, kente gelen depremzede çocuklarda travma oluşmasının önüne geçmek, onları sosyal yaşama adapte etmek ve felaketin izlerini bir nebze de olsa silmek amacıyla sosyal etkinlikler düzenliyor.
Manavgat Belediyesi, büyük deprem felaketi sonrasında Manavgat’a gelen çocuklar için özel bir etkinlik düzenledi. Manavgat Belediyesi Hizmet Binası ve Manavgat Belediyesi Kitap Kafe bahçelerinde düzenlenen etkinliklere, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, başkan yardımcıları, birim müdürleri, Manavgat Belediyesi’nin kreş öğretmenleri ve depremzede ailelerin çocukları katıldı. Etkinliğe Manavgat’taki depremzede ailelere destek amacıyla gelen gönüllüler ressam Gizem Akdağ ve Mimar Yasemin Aydan da katıldı. Başkan Şükrü Sözen depremzede çocukların elinden tutarak balonculuk oyunu oynadı. Sözen,' çocukların yüzünü boyaması ise çocukları ve ailelerini sevindirdi.

BAŞKAN SÖZEN’DEN YÜZ BOYAMASI

Çocukları sosyal yaşama adapte etmek ve felaket sonrası kalıcı travma oluşmasını engellemek amacıyla düzenlenen etkinliklerde Belediye Kültür Müdürlüğü ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü organizeli olarak çalışmalar yürüttü. Etkinliklerde çocukların mutluluğu için belediye bahçesini ve kitap kafeyi özel olarak hazırlayan Manavgat Belediyesi çalışanları, pamuk şeker ikramı, palyaço, oyuncaklar, boyama kitapları, balon, animasyon ve çeşitli oyun etkinlikleriyle minikleri eğlendirdi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de tüm çocuklarla birebir ilgilenerek, çocukların yüzlerini boyadı. Depremzede aileler, günler sonra çocuklarının yüzlerinin güldüğünü belirterek en zor günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e teşekkür etti.

SÖZEN; “ONLARIN MUTLULUĞU HER ŞEYDEN ÖNEMLİ”

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat’a gelen depremzede çocuklar ve aileleri için tüm imkanlarını seferber ettiklerini söyledi. Başkan Şükrü Sözen, “ Büyük felaket sonrası Manavgat’ımıza gelen tüm depremzedelerinin yanında olmaya özen gösteriyoruz. Çocuklarımızı mutlu edebilmek ve normal yaşama dönüşlerine katkı sağlamak amacıyla her gün etkinlikler düzenliyoruz. Onların yüzlerinde tebessüm oluşturan bildiysek ne mutlu bizlere. Bu zor günleri birlikte atlatacağız. Etkinliğimize emek veren tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Manavgat Belediyesi, kendimize gelen tüm vatandaşlarımıza ev sahipliği yapmaya devam edecektir. Çocuklarımızın bundan sonraki yaşamlarının en güzel bir şekilde geçmesini de yürekten temenni ediyorum” dedi.

Manşetler

2026 En İyi Turizm Köyü Adayı Adatepe'nin Özellikleri
TCDD’den ilaçlama için ‘dikkatli olun’ çağrısı
Dünya Latte Sanatı Şampiyonası'nda nasıl ikincilik elde etti?
243 kiloluk ton balığına 3,2 milyon dolar
23 takım ve 27 ülkeden 161 bisikletçi, 1133,5 km yarışacak
Havacılık şirketinin lisansı iptal edildi
Ege’nin iki yakası, basketbol ve müzik ile Sakız’da buluşuyor
WTTC, küresel liderleri Mısır’da bir araya getiriyor
TAP Air Portugal en iyi stopover programı ödülünü kazandı
2026’nın Kültür Yolu Festivali Şanlıurfa’da başladı