Bakan Günay'ın Kars ziyareti

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Eve ekmek götüren herkes bir ağaç dikebilir. Ağaç önce sevgi işidir" dedi.

KARS - Kars'taki Kuş Cenneti Kuyucuk Gölü'nü ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Eve ekmek götüren herkes bir ağaç dikebilir. Ağaç önce sevgi işidir" dedi.
Bakan Günay, Kuzey Doğa Derneği tarafından bu yıl ilki düzenlenen 'Kuyucuk Doğa Festivali'nin yapıldığı Kuyucuk Gölü'nü ziyaret etti. Beraberindeki eşi Gülten Günay, Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden'le göle giden Bakan Günay'ı köy muhtarı Katip Yıldız ve köylüler karşıladı. Köylülere gölü korumalarını söyleyen Bakan Günay, burasının ileride önemli merkezlerden biri olacağını belirtti. Bakanlık olarak gerekli bütün destekleri vereceklerini de kaydeden Bakan Günay, bölgenin ağaçlandırılmasıyla ilgili
vatandaşların talebi üzerine ise, "Bu çok basit bir şey. Eve ekmek götüren herkes bir ağaç dikebilir. Ağaç önce sevgi işidir" dedi.
Bakan Günay'a göl hakkında bilgi veren ABD Stanford Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Çağan Şekercioğlu, başkanlığını yürüttüğü Kuzey Doğa Derneği'nin göldeki çalışmaların Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ile birlikte yıllardır sürdürüldüğünü ve şu anada kadar 191 kuş türünün tespit edildiğini söyledi. Kuş halkalama çalışmalarının da sürdüğü gölde toplam 250 kuş türünün olduğunu tahmin ettiklerini de ifade eden Şekercioğlu, "Burasının daha sağlam uluslararası bir koruma statüsüne kavuşması çok önemli. Bu konuda da en önemlisi statü, Ramsar statüsü. Gölün Ramsar kriterlerini karşıladığını biz tespit ettik. Ramsar alanı ilan edilirse gölün değeri ve koruma sınırları belirlenecek" diye konuştu.
Bakan Günay daha sonra eşiyle birlikte dürbünle göldeki kuşları izledi ve köylülerle vedalaşarak Kars'a buradan da havayoluyla Ankara'ya hareket etti.

Manşetler

Kartaca Turizm, Didim’de turizmcileri buluşturdu
Mahkeme, Royal Caribbean'a ağaç kesme izni verdi
Haiti'deki şiddet olayları, Royal Caribbean'ı kaçırdı
Havalimanı yer hizmetlerinde yeni dönem başladı
Side antik kenti Pakistanlı turistleri gözdesi oldu
Ağrı’da Uluslararası Motor Sporları Şampiyonası yapılıyor
Pulitzer Ödülleri sahiplerini buldu
Meksika sanat koleksiyonu gizlice satıldı
Ortadoğu’daki savaş nedeniyle Türk turizmine talep artacak
The Peninsula Istanbul, “500 En İyi Otel” listesinde