Ataköy Kompleksinde kapışma

Ertelenen Ataköy Turizm Kompleksi ihalesi için yeniden kapılar açıldı, bir yerli ve üç yabancı yatırımcı teklife hazırlanıyor.

İSTANBUL- Ertelenen Ataköy Turizm Kompleksi ihalesi için yeniden kapılar açıldı, bir yerli ve üç yabancı yatırımcı teklife hazırlanıyor. İstanbul'un 1.2 milyar dolarlık muhammen bedelle en değerli arazisi olan Ataköy Turizm Kompleksi ihalesine bir yerli, üç yabancı yatırımcının talip olduğu öğrenildi.
İhale şartnamesini ilk alan grup ise rezidans duayeni Yaşar Aşçıoğlu'nun şirketi oldu.
Rus işadamı Roman Abromoviç'in de ilgi gösterdiği belirtilen Ataköy Turizm Kompleksi'nin ihale tarihi, geçtiğimiz hafta 11 Aralık'a ertelenmişti. DATİ Holding Yürütme Kurulu Başkanı Gökhan Kıran, "İhale tarihi yabancıların yoğun talebi üzerine ertelendi" dedi.
Kıran "Araziyle uluslararası üç grup ilgileniyor. Avrupa ve Ortadoğu'dan gruplar ihaleyi geç duyduklarını ve hazırlanmak için zaman istediklerini belirttiler. Bu nedenle de ihale tarihinin uzatılmasını istediler. Biz de TOKİ'ye danıştık ve erteleme kararı aldık" diye konuştu. Yaklaşık 670 bin metrekarelik arazide iki statüde arsa olduğunu söyleyen Kıran, "Arazilerin ilki mülkiyeti TOKİ ve DATİ Holding'e ait olan 148 bin ve 10 bin metrekarelik bölüm. İkincisi de Milli Emlak'a ait" dedi.
İhaleyle Dati Holding'in de otomatik olarak satılması gündeme geleceği için marina üzerindeki 26 yıllık üst kullanım hakkı yeni sahibinin olacak.
İhaleyi kazanan şirket bedeli peşin ödeyecek. İstanbul'daki emlak uzmanları hukuki sorunu olmayan arazinin fiyatının 2 milyar dolar civarında olacağını belirtiyor. Arazi tüm davalardan arındığı için de çöpsüz üzüm olarak nitelendiriliyor.
TOKİ İstanbul Emlak Dairesi Başkanı Ali Seydi Karaoğlu geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada, "Buranın kesinleşmiş imar planı mevcut. Bütün mahkemelerden, itirazlardan geçmiş, bir ihtilafı olmayan bir yer. Yatırımcılar için de çok cazip bir lokasyonda" demişti.
 

Manşetler

Yargıtay, Concierge Derneği 2021 genel kurulunu geçersiz saydı
Antalya turizmi ekonomiye 30 milyar dolar döviz sağlıyor!
Tatil temel bir ihtiyaç olmaya devam ediyor,
Prontotour 2025 raporuna göre kültür turları yükseliyor
Ege’nin İki Yakasında Bir Gecede Değişen Hayatlar
Düzensiz göçle işbirliği yapan ülkelere vize kolaylığı
Restoran ve kafelerde kuver ücreti yasaklandı
'Türk oligark'ın Domodedovo Havalimanı'nı yarı fiyatına satıldı
Dışarda yemek, kıyafet bütçesini geçti
Turizmde, veriyle tanıtım, deneyimle sadakat