Alman öğrenciler yerinde eğitim için Side’ye geliyor.

Alman öğrenciler kitaplarda öğrendikleri ile yetinmiyor, okudukları tarihi eserleri yerinde görmek için Antalya’ya ve Side Antik Kent’e geliyorlar.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
SİDE-MANAVGAT/ANTALYA -
Alman öğenciler kitaplarda okudukları Side Antik Kenti’ni ‘yerinde eğitim” düşüncesiyle katıldıkları kültür turunda daha çok öğreniyorlar. Antalya’nın zenin tarihi, kültürel, arkeolojik ve folkloric geçmişinin izlerini süren Alman öğrenciler, günümüze kadar kalan Side Antik Kenti’ne doyamıyorlar.


Kangal Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Mehmet Elbudak, pandemi sonrası kısıtlamalar kalkınca Termessos, Perge, Myra, Olympos ve Side Antik Kent’te kültür turlarının başladığını söyledi.
Mehmet Elbudak, '' Geçen yıl gerek pandemi gerekse son 8 yıldır yapılmayan kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıtma turlarına 2007-2010 yıllarında büyük ilgi oldu. pandemic sonrası ise özellikle Alman öğrencilerin ilgisi büyük oldu. Alman öğrenciler kitaplarda öğrendikleri ile yetinmiyor, okudukları tarihi eserleri yerinde görmek istiyorlar. Geçen yıl 15 bine yakın Alman genç kültür turuna katıldı. Bu Sene ise 25 bine ulaşmasını bekliyoruz.'' dedi. .

Manşetler

Taş Tepeler’de yeni bulgular Neolitik Döneme ışık tutuyor
Yapay zekâ turizmde geliri artıracak, maliyetleri azaltacak
Gran Canaria'da yankesici alarmı
Dertour, Hotelplan ile birleşti, İsviçre'de 17 acentesini kapatıyor
Hollandalıların İspanya'ya seyahat talebi düşüşe geçti
Dünya Milyarderleri Listesi, 2025'in En Zenginleri
Şekerci Cafer Erol, Cartier’i geçip Londra’ya girdi
Vergi teklifi yasalaştı; cezalar arttı!
Pos vurgununa önlem geliyor!
Emlak vergisi önceki yılın iki katını geçemeyecek