Alaçatı Lapis Otel fark yarattı

Mimar Ayşe Balbay ve eşi Berk Balbay ın 5 odalı eski bir taş rum evini satın alıp restore etmeleri sonucu Alaçati Lapis Otel adlı modern bir butik otel kazanıldı.

HALİM ÇAMLIKAYA-TÜRKİYE TURİZM
ALAÇATI-
Alaçatı nın tanınmış mimarlarından Ayşe Balbay ve eşi Berk Balbay ın 5 odalı eski bir taş rum evini satın alıp restore etmeleri sonucu Alaçati Lapis Otel adlı modern bir butik otel kazanıldı. Herşeyiyle doğal ortama uygun olan Alaçatı Lapis Otel, ev yapımı mutfak ürünleri ile bölgenin gözdesi haline geldi.
Alaçatı’ya yeni bir renk ve fark getiren otel hakkında Ayşe Balbay şunları anlatıyor:
“Bunca deneyimin ardından artık kendimize de bir butik otel yapmak istedik. Bir kış günü yıkık dökük ama heybetini kaybetmediğini sezdiğimiz, yaşının 240 yıldan fazla olduğunu öğrendiğimiz, yığma duvarları rum ustalarca 70 cm'den fazla kalınlık ile örülmüş yapımızı bulduk.



KALıN YıĞMA DUVARLARıMıZ DOĞAL SERINLIK VERIR

Kurallarına uygun, kazanç kaygısı yerine, yapının yaşatılması öncelikli hedefi olmak üzere yola koyulduk. Mimar Ayşe Balbay yönetiminde bu mütevazi 5 odalı köy evimizi oluşturduk. Kalın yığma duvarlarımız doğal serinlik verir, mobilyalarımız da en az evimiz kadar eskidir. Küçük avlumuzdaki bina ile yaşıt yaseminimiz tüm heybetiyle bahar kokar. Kahvaltımız bize göre farklı ve eşsizdir. Kendimizin yaptığı sıcacık tap taze simit ve ekmeklerimizin yanında, bir de zeytin ve otlu pişimizin tadı başka yerde yoktur.

EV YAPıMı SUCUĞUMUZ
20 den fazla çeşit ev yapımı reçelimiz, yöresinden özel getirilmiş tereyağı ve balımız, gerçek köy tavuğu yumurtamız, trakya ve egenin eşsiz peynirleri, köyümüzün domates, biber ve acuru, yarımadanın eşsiz zeytinleri ve isterseniz ev yapımı taze sosis, ev yapımı sucuğumuz da sizlere eşsiz damak tadı sunacaktır. Biz gerçek butik konuk evi yaptığımızı düşünüyoruz. Köyün tam merkezinde, otopark ve ulaşım sorunu yaşamadan huzurlu bir tatil geçireceğinizi umuyoruz.

Manşetler

Yargıtay, Concierge Derneği 2021 genel kurulunu geçersiz saydı
Antalya turizmi ekonomiye 30 milyar dolar döviz sağlıyor!
Tatil temel bir ihtiyaç olmaya devam ediyor,
Prontotour 2025 raporuna göre kültür turları yükseliyor
Ege’nin İki Yakasında Bir Gecede Değişen Hayatlar
Düzensiz göçle işbirliği yapan ülkelere vize kolaylığı
Restoran ve kafelerde kuver ücreti yasaklandı
'Türk oligark'ın Domodedovo Havalimanı'nı yarı fiyatına satıldı
Dışarda yemek, kıyafet bütçesini geçti
Turizmde, veriyle tanıtım, deneyimle sadakat