3 paralel piste aynı anda 3 uçak iniş-kalkış yapacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "İstanbul Havalimanı'na 3 paralel piste aynı anda 3 uçağın iniş ve kalkış yapabilmesi imkanını kazandıracağız. Avrupa’da ilk kez uygulanacak" dedi.

BOLU - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "İstanbul Havalimanı'na 3 paralel piste aynı anda 3 uçağın iniş ve kalkış yapabilmesi imkanını kazandıracağız. Avrupa’da ilk kez uygulanacak" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bolu Dağı Tüneli’nde yeni yıl öncesi yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Bakan Abdulkadir Uraloğlu, Bolu Dağı Tüneli geçişinde çalışan karayolları personelinin yeni yılını kutladı. Bakan Uraoğlu, yaptığı açıklamada 2024 yılında yapılan çalışmaları anlattı. 2025 hedeflerini açıklayan Bakan Uraloğlu, bölünmüş yol ağını 2025 yılında 30 bin 18 kilometreye; bitümlü sıcak karışım kaplamalı yol uzunluğunu ise 32 bin 267 kilometreye ulaştıracaklarını ifade etti. Ayrıca Uraloğlu, “İstanbul Havalimanı'na 3 paralel piste aynı anda 3 uçağın iniş ve kalkış yapabilmesi imkânını kazandıracağız. Avrupa’da ilk kez uygulanacak; ‘Eş Zamanlı Bağımsız Üçlü Paralel Pist Operasyonları’ uygulamasını da 17 Nisan’da hizmete alacağız” dedi.

“AVRUPA’DA İLK KEZ UYGULANACAK”

Avrupa’da ilk kez uygulanacak olan üçlü paralel pist uygulamasını hayata geçireceklerini ifade eden Uraloğlu, “Şimdi daha çok çalışacağız. Bölünmüş yol ağımızı 2025 yılında 30 bin 18 kilometreye; bitümlü sıcak karışım kaplamalı yol uzunluğumuzu ise 32 bin 267 kilometreye ulaştıracağız. Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesinin ilk etabı olan 153 km uzunluğundaki Çerkezköy-Kapıkule hızlı tren hattını 2025 yılı sonunda hizmete alacağız. Gazipaşa Yat Limanı’nı açacağız, 150 yat kapasiteli Aydıncık Yat Limanı’nın altyapı çalışmalarını tamamlayacağız. İstanbul Havalimanı'na 3 paralel piste aynı anda 3 uçağın iniş ve kalkış yapabilmesi imkânını kazandıracağız. Avrupa’da ilk kez uygulanacak; ‘Eş Zamanlı Bağımsız Üçlü Paralel Pist Operasyonları’ uygulamasını da 17 Nisan’da hizmete alacağız” dedi.

Manşetler

İspanya’nın savaş karşıtı olması ilişkileri güçlendirdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi
Brezilya, 2026 Karnavalı'nda yabancı ziyaretçi rekoru
Trump, İspanya ile ticarete veda ediyor
Gürcistan BM turizm adaylığını geri çekti
Astana, Avrupa seyahat forumuna ev sahipliği yapacak.
Turizmci Murathanoğlu beton mikserinin altında kalarak can verdi
Viking Nil Nehri turlarını yeniden başlattı